Murat Yetkin: Erdoğan'ın 4. Murat Gibi Çarşı-Pazar Baskını Yapması Gerekiyorsa, İşimiz Zor

TAKİP ET

Gazeteci Murat Yetin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Osmanlı Padişahı 4. Murat'a benzetti.

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zeytinyağı fiyatlarına "sinirlendiği" iddiasının ardından zeytinyağı ihracatının yasaklanmasına ilişkin, Osmanlı Padişahı 4. Murat örneğini vererek, "Gıda fiyatlarındaki artışı dizginlemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dördüncü Murat usulü çarşı pazar baskını yapması gerekiyorsa, işimiz zor" yorumunu yaptı. 

Yetkin, bugünkü yazısında hayat pahalılığına ve temel gıda ürünlerdeki pahalılığa dikkati çekti. 

Yetkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan madem Dördüncü Murat gibi davranıyor, o zaman şöyle bir (önceden ayarlanmamış etiketlerle) çarşı pazar gezilerine başlayabilir mi? Ya da etrafındaki 'isabet buyurdunuz efendimci' danışmanlar dışında vicdan sahibi birilerini çarşı pazarlara gönderebilir mi?" diye sordu. 

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Örneğin sebze fiyatlarına bir baktırabilir mi? Pazar fiyatlarından söz ediyorum. Barbunya fasulyenin kilosunu önceki hafta 50 kiradan aldık, geçen hafta 60, bu hafta 70. Yaz mevsimindeyiz. Domates 25 lira. Tam mevsimindeyiz, kiraz 60 lira.
...
Erdoğan’ın haberi var mı? Madem Dördüncü Murat esprisinden gidiyoruz, et fiyatlarını en son ne zaman sordu, sordurdu Erdoğan?"

Murat Yetkin Recep Tayyip Erdoğan 4. Murad Osmanlı Padişahı