Murat Yetkin, Yaşar Okuyan ve Kemal Kılıçdaroğlu Arasında Geçen Görüşmeyi Anlattı

TAKİP ET

Yaşar Okuyan CHP'den ihraç edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın partiyle ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

CHP’nin kurumsal Twitter hesabında, “Sayın Yaşar Okuyan’ın partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

Okuyan, 4 Şubat’ta bir televizyon kanalında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında “gizli dosya olduğunu” ve bu konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söylemişti.

Kılıçdaroğlu da 5 Şubat’ta konuya ilişkin bir soruya, “Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil” yanıtını vermişti.

Okuyan dün de Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu duyurunca, İYİ Parti’den tepkiler geldi ve CHP, Okuyan ile ilişkinin kesildiğini duyurdu.

Gazeteci Murat Yetkin yayımladığı videoda Kılıçdaroğlu ve Yaşar Okuyan arasında geçen görüşmeyi anlattı. Yetkin, "Grup toplantısından sonra CHP liderinin grup odasına gittik. Yaşar Okuyan geldi elinde dosyayla. Dosyada bakanlığı döneminde 1999 depreminde boş durmadığını gösteren bir dosyaydı." ifadelerini kullandı.

yaşar okuyan kemal kılıçdaroğlu chpli akşener