Mürteci Akit, Enkaz Altından 15 Vatandaşımızı Kurtaran İsrailli Arama Kurtarma Ekibini Hedef Gösterdi

TAKİP ET

Mürteci Akit gazetesi, depremin ilk saatlerinde Türkiye'ye gelen ve belirlenmiş 19 kişiyi enkazın altından kurtaran İsrailli arama kurtarma ekibini gösterdi. Akit, İsrailli ekip için "Yardımsever kılıklı istihbaratçılar" dedi.

Mürteci Akit gazetesi, depremin ilk saatlerinde Türkiye'ye gelen ve belirlenmiş 19 kişiyi enkazın altından kurtaran İsrailli arama kurtarma ekibini gösterdi.

6 Şubat gününde depremin gerçekleştiği andan birkaç saat sonra harekete geçen İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, “İsrail güvenlik güçleri ihtiyaç olan bütün yardımı sunmaya hazır” açıklamasını yapmıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise, hızlı  bir yardım paketinin hazırlandığını söylemişti.

Cohen şunları yazdı:

"İsrail Devleti adına, bu gece Türkiye'nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kalbimiz yaralılarla birlikte, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'nin ciddi felaketle başa çıkması için hızlı bir yardım planına liderlik etmesi talimatını verdim."

Aynı gece yola çıkan 'Zeytin Dalları' delagasyonunun parçası olan 450 kişilik arama kurtarma ekibi, kısa bir süre topraklarımıza inerek arama kurtarma faaliyetlerine başlamıştı.

Toplamda 19 kişiyi kurtaran ve yüzlerce afetzedeye sağlık ve gıda yardımında bulunan ekip bugün vatanlarına döndü. Sağlık personeli ise bölgede çalışmalarına devam edecek.

Öte yandan dünyanın dört bir yanındaki felaketlere müdahele eden United Hatzalah adlı STK ise dün gece özel jetle ülkeden ayrılmıştı. 

Toplamda 15 kişinin kurtulmasına yardımcı olan United Hatzalah ekibinin "güvenlik gerekçesi" sebebiyle Türkiye'den ayrıldığı duyurulmuştu.

Mürteci Akit Kendine Yakışanı Yaptı

Mürteci Akit 'gazetesi' ise, enkaz altındaki insanlarımızı kurtarıp, depremzedelere yardım elini uzatan İsrailli ekip için "Yardımsever kılıklı istihbaratçılar" diyerek kendine yakışanı yaptı. 

Söz konusu 'haber'in manşetinde, "Yardımsever kılıklı istihbaratçılar defoldu! İsrail ekibi ‘güvenlik tehdidi ve halkın tepkisinden dolayı' özel jetle Türkiye’den ayrıldı" ifadeleri yer alırken, haberin genelinde ırkçı ve antisemitist sözlere yer verildi:

"İsrail ekibi ‘güvenlik tehdidi ve halkın tepkisinden ötürü özel jetle Türkiye’den ayrıldı Siyonist İsrail'in bu kararı akıllara çeşitli sorular getirdi."

mürteci vakıf mürteci akit akit yeni akit united hatzalah israil arama kurtarma deprem depremzede