Mürteci Akit Yazarı Karahasanoğlu, Kürtçü Terörist Osman Öcalan'ın TRT'ye Çıkmasını Savundu

TAKİP ET

Mürteci Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 2019 yerel seçimleri öncesinde TRT'de yayınlanan Osman Öcalan'ın konuşmasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Karahasanoğlu, Osman Öcalan'ın konuşmasının Türkiye'nin bölünmesine karşı olduğunu söylediğini ve Kürtçü terör örgütü PKK'yı yöneten teröristlerin sözlerinden farklı olduğunu belirtti.

Mürteci Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 2019 yerel seçimleri öncesinde TRT’de yayınlanan Osman Öcalan’ın konuşmasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Karahasanoğlu, Osman Öcalan’ın konuşmasının Türkiye’nin bölünmesine karşı olduğunu söylediğini ve Kürtçü terör örgütü PKK’yı yöneten teröristlerin sözlerinden farklı olduğunu belirtti.

‘Yıllardır yapılan bir kara propaganda var’

Karahasanoğlu, yazısında, Osman Öcalan’ın TRT’deki konuşmasının içeriğine bakılması gerektiğini vurguladı. Karahasanoğlu, “Yıllardır yapılan bir kara propaganda var… 2019 mahalli seçimler öncesinde, TRT’ye niye Osman Öcalan çıkarılmış… Affedersiniz, siz Murat Karayılan’a, devleti tehdit edecek konuşmaları ile televizyonlara çıkarıyorsunuz, internet sitelerinde haberleştiriyorsunuz, gazete manşetleride yer veriyorsunuz da… Osman Öcalan’ın, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine karşıyım’ içerikli konuşmalarının TRT’de verilmesine niye itiraz ediyorsunuz?” diye sordu.

‘Pişmanlık içeren açıklaması Türkiye lehine midir?’

Karahasanoğlu, Osman Öcalan için “Büyük kahraman” diyen olmadığını ancak terör örgütünden ayrılıp pişmanlığını açıklayan birinin konuşmasının PKK lehine mi yoksa Türkiye lehine mi olduğunu sorguladı. Karahasanoğlu, “Öcalan’ın o konuşmasından bir kesit vereyim: “Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın birçok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir.” Dikkat edin, Osman Öcalan, abisi için “Öcalan” diyor… “Sayın” demiyor…” diye yazdı.

‘HDP’liler el üstünde tutuluyor’

Karahasanoğlu, HDP’lilerin terörist başı Abdullah Öcalan’a “Sayın” diye hitap ettiklerini ancak bunun karşısında sessiz kalındığını belirtti. Karahasanoğlu, “Buna rağmen, terörist başı için “Sayın” diyen HDP’lileri el üstünde tutanlar, bizzat kardeşi tarafından sadece “Öcalan” diye hitap edildiğinde, kıyameti kopartıyorlar…" ifadesini kullandı.

yeni akit ali karahasanoğlu osman öcalan abdullah öcalan trt