Mürteci Akit Yazarı Kenan Alpay, İlahiyat Profesörü Cevat Akşit'in Atatürk'ü Övmesine Çıldırdı

TAKİP ET

İslamcı çevrelerin takip ettiği Gaye Vakfı'nın yöneticisi Prof. Dr. Cevat Akşit Atatürk'ü överken Akit TV yorumcusu mürteci Kenan Alpay tepki gösterdi.

İslamcı çevrelerin takip ettiği Gaye Vakfı’nın yöneticisi Prof. Dr. Cevat Akşit Atatürk’ü överken Akit TV yorumcusu mürteci Kenan Alpay tepki gösterdi.

Atatürk’ün milleti tek yumruk yaptığını söyleyen Akşit, "Büyük zatlar için kabir yapılabilir. Mustafa Kemal Paşa’ya Anıtkabir yaptık, ona minnet borcumuz var" dedi.

Akşit’in bu sözleri mürteci Akit TV yorumcusu Kenan Alpay’ı çıldırttı.

"Bizim Mustafa Kemal’e hiç bir surette 'minnet borcumuz' filan yoktur. Mustafa Kemal, İslam’a savaş açan adamdır." diyen Alpay, "Cevat Akşit Hocanın Atatürk övgülerine eşlik eden Anıtkabir güzellemesi hakkı ve sabrı tavsiye değil batıla ve isyana teşviktir" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Kenan Alpay, sığınmacı işgalini savunmak için gösteri düzenleyen, geçmişte FETÖ ve PKK ile ilişkili eylemler düzenleyen ÖZGÜR-DER'de bir dönem yöneticilik yapmıştı.

Alpay'ın paylaşımının tam hali şu şekilde:

"1- Cevat Akşit Hocanın “büyük adam” olarak andığı Mustafa Kemal’e ve Kemalizme bizim hiç bir surette “minnet borcumuz” filan yoktur. Cevat Hoca konuşurken Kur’an ve Sünneti unutmuş, ihmal veya ihlal etmiş; İslam’a savaş açan Tek Adam ve Kemalizmi hiç bilmediğini itiraf etmiştir.

2-İsrailiyat-bid’at ve hurafelerle mücadele etmek bir tarafa modern İsrailiyat-bidat ve hurafe üretmenin hiçbir faydası olmaz ama yıkıcı sonuçları olur. Cevat Akşit Hocanın Atatürk övgülerine eşlik eden Anıtkabir güzellemesi hakkı ve sabrı tavsiye değil batıla ve isyana teşviktir"

kenan alpay atatürk cevat akşit atatürk ilahiyat atatürk atatürk anıtkabir cevat akşit akit atatürk