Mürteci Boynukalın, Ezandan Rahatsız Olanları Ermenistan'a ve Yunanistan'a Yönlendirdi

TAKİP ET

Eski Ayasofya Camisi baş imamı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, ' Ezandan rahatsız olan haydi Yunanistan'a, Ermenistan'a' dedi.

Vatandaşların yeterince müslüman olmamasından yakınan ve kişilerin inançlarını eleştirmeyi kendine borç bilen laiklik karşıtı Mehmet Boynukalın, ezandan rahatsız olanlara ülkeyi terk etme tavsiyesinde bulundu.

Twitter’daki “ezan” etiketi hakkında bir paylaşım yapan Boynukalın, İstiklal Marşı’ndaki, “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dizelerine yer vererek, “Ezandan rahatsız olan haydi Yunanistan'a, Ermenistan'a” paylaşımı yaptı.

Laiklik Karşıtı Söylemlerine Mahkeme Takipsizlik Kararı Vermişti

 

Boynukalın, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini islamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün #AnayasadaİslamOlsun” demişti. Bu sözleri üzerine açılan davada mahkeme, paylaşımlarda yer alan düşünce açıklamalarının T.C. Anayasa’sınca teminat altına alınmış olan ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırları kapsamında yer aldığını" söyleyerek davayı kapatmıştı.

boynukalın yunanistan ermenistan ezan laiklik ayasofya müslüman islam istiklal marşı