Mürteci Çukuru Ensar Vakfının Yurtlarındaki Tecavüzün Ardından Görevini Suistimal Eden Müdürler Terfi Etmiş

TAKİP ET

Karaman'da yaşları 8 ile 10 arasında değişen 45 çocuğun, mürteci çukuru Ensar Vakfının yurtlarında cinsel istismara uğramasının ardından görevini suistimal eden müdür müsveddeleri de terfi etti.

Karaman'da, 2016'da, mürteci Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk, onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı. Bu menfur hadise, mağdur çocuklardan birinin yaşadıklarını bir psikoloğa anlatmasının ardından psikoloğun da konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıkmıştı.

İstismarın duyulmasının ardından tecavüzcü Muharrem Büyüktürk adlı aşağılık sapık, tutuklanarak 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ödül gibi Terfi!

Cumhuriyet'in haberine göre CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ''Tecavüzcü öğretmenle yurtlarda fotoğraflar çektiren Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşavirliğine atanmış. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor! O dönem bu yurtların denetlenmesinden sorumlu olan Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır da bugün Ankara Millî Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyor. Görevlerini suistimal ederek 45 çocuğumuzun taciz ve tecavüze maruz kalmasına göz yuman kamu görevlilerine ödüllendirme gibi görevlendirmeler yapılmış'' dedi.

"Taciz ve tecavüze göz yumanlar, izin verenler suç ortağıdırlar"

Yaşanan duruma tepki gösteren Kaya, ''Kadına ve çocuğa yönelik her türlü sorgulamanın önünü kesenler yaşananların da sorumlusudur. Türkiye’nin dört bir yanında cemaat, tarikat ve bunlara bağlı vakıfların kaçak yurtlarına göz yumanlar, izin verenler çocuklarımıza taciz ve tecavüzün suç ortağıdırlar. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesini, bir kararnameyle kaldırdığını ilan eden anlayış; kadına ve çocuğa karşı işlenen tecavüzden de şiddetten de sorumludur'' açıklamasını yaptı.

Ensar Vakfı karaman çocuk tecavüzü çocuk tacizi KAİMDER Ensar Vakfı yurtları Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Muharrem Büyüktürk AKP CHP Yıldırım Kaya Asım Sultanoğlu Ahmet Bayır