Mürteci Doktor 'Elmalı Davası'ndaki Tahliye Kararını Savundu

TAKİP ET

Kamuoyunda 'mürteci doktor' olarak bilinen, daha önce yaptığı çok eşliliği savunan ve laiklik, medeni hukuk karşıtı açıklamalarıyla bilinen Ali Edizer, Elmalı Davası'ndaki tahliye kararını savundu.

Antalya Elmalı'da 7 yaşında bir kız çocuğu ve 10 yaşındaki abisinin cinsel istismara uğradığı suçlamasıyla açılan davada çocuklar yaşadıkları travma anlarını çizerek anlatmış, tutuklu olarak yargılanan anne ve üvey baba hakkında tahliye kararı verilmişti.

Tahliye kararı sonrasında ise kamuoyunda tepkiler yükselmiş, futbol kulüpleri olayla ilgili çağrıda bulunmuş, olayın sosyal medyada gündem olması sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yapmıştı. Sonrasında ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, HSK'nın konu hakkında inceleme başlattığı açıklaması gelmişti.

Medeni hukuku ve laikliği kötüleyen, erkeklere ikinci eş almayı salık veren 'mürteci doktor' Ali Edizer, Antalya Elmalı'da 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin istismar edilmesiyle suçlanan anne ve üvey babanın tahliye edilmesi kararını savundu.

Mürteci doktor Ali Edizer kendi çektiği videoda "Şu Elmalı'daki istismar meselesi ile alakalı, sağdan soldan herkesin infial derecesinde tepki göstermesine birazcık hayret ediyorum. Niye diyeceksiniz. Hukukçu değilim, herkese lazım olduğu kadar hukukla ilgim var. Fakat unutmayalım ki ağır ceza mahkemesinin heyeti 3 tane hakim. Bunlar seçilmiş, mesleğinde bugüne kadar kayda değer hatalar yapmamış insanlar. Bu 3 hâkim, inanıyorum ki -şu ya da bu sebeple istisnalar olabilir noksanlar olabilir- en az benim kadar vicdan sahibi, en az benim kadar canilere öfkesi olan, en az benim kadar adaletin tesisi konusunda hassasiyet gösteren ve en az benim kadar vatansever ve dürüst insanlardır. Karşımızda 3 hakimin en az ikisinin imzasıyla ısrarla verilmiş kararları varsa lütfen bu konuya toplumu tahrik ederek, adalete karşı olan güveni sarsma ateşine benzin dökerek değil; sabırla sükunetle hukuk dairesinde yaklaşalım. Bilmiyoruz, bilmiyoruz. Ben avukat hanımın da konuşmalarını dinledim, keskin ve iddialı şeyler söylemiyor. 'Biz böyle düşünüyoruz, o böyle yapıyor' ve saire diyor. Savunma avukatı bile 'düşünüyoruz'  dediğine ve 'eminim biz bu konuda haksızlığa' uğradık demedi. Böyle bir şey demek de suç değil ayrıca" ifadelerini kullanarak insanların mahkeme kararına tepki göstermesine karşı çıktı.

Mürteci Doktor Elmalı Davası'ndaki Tahliye Kararı'nı Savundu