Mürteci Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, Tahliye Edildi

TAKİP ET

Mürteci Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, tahliye edildi. Kuytul, tehdit ve alıkoyma suçlamalarından yargılanıyordu.

2018 yılında OHAL döneminde kapatılan mürteci Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 13 sanığa, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırıp alıkoyma ve bir doktoru tehdit etme suçlamalarıyla yargılandıkları davada tahliye kararı çıktı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul, Erol Ardıç, R.T. ve H.A. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı. Tutuksuz sanıklar A.A, E.T, E.E, Ü.B, R.B, A.B, V.T, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Müşteki Sarısaçlı'nın Beyanlarını Kabul Etmedi

Sanık Alparslan Kuytul, savunmasında müşteki Koray Sarısaçlı'nın beyanlarını kabul etmedi:

"İddia edilen adam kaçırma olayı kurgudan ibarettir. Ben kimsenin kaçırılması gibi bir talimat vermedim. Suç örgütü iddiası da doğru değildir. Kimseye zorla senet imzalatılmadı. Suçlamaları reddediyorum ve tahliyemi ile beraatimi talep ederim." 

 'Araçta Parmak İzim Yoktur'

Tutuklardan Erol Ardıç ise yaptığı savunmada herhangi bir adam kaçırma olayına karışmadığını ifade etti:

"Ben otomobil plakası değiştirmek suretiyle adam kaçırmaya yönelik bir eylemde bulunmadım. İddia edilen olaya karışan araçta parmak izim yoktur. Suç örgütü üyesi olmadığımı belirtmek isterim. Suçlamaları reddediyorum ve tahliyemi ile beraatimi talep ederim."

Mahkeme,  Alparslan Kuytul'u Tahliye Etti

Beyanların ardından Cumhuriyet savcısı, delil durumu, suçun niteliği, adli kontrol tedbirinin yetersizliği ve tutuklama tedbirinin ölçülü oluşunu göz önünde bulundurarak, tutuklu sanıkların mevcut tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise avukatların beyanlarını dinledikten sonra ara kararını açıkladı. Karara göre, tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve R.T. tahliye edildi. Diğer sanıkların ise tutukluluk hali devam etti. Eksik hususların giderilmesi için duruşma ertelendi.

Mürteci mürteci vakıf furkan vakfı alparslan kuytul tehdit alıkoyma tahliye beraat beraat etti alparslan kuytul beraat etti koray sarısaçlı