Mürteci Furkan Vakfı'nın Toplantısına İzin Verilmedi

TAKİP ET

Mürteci Furkan Vakfı'nın Ankara'da bir düğün salonunda düzenleyeceği "sohbet toplantısı" polis tarafından engellendi.

Radikal İslami görüşleri nedeniyle AKP'ye muhalefet olan Alparslan Kuytul'un başında olduğu Furkan Vakfı'nın Ankara’nın Sincan ilçesinde düzenleyeceği "sohbet toplantısı" polis tarafından engellendi. 

Sincan’da, mürteci Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, Ramazan ayı öncesi vakıf üyelerine yönelik “sohbet toplantısı” düzenlemek istedi.

Polis ekipleri düğün salonu önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis, “izinsiz” olduğu gerekçesiyle salona gelen mürteci vakıf üyelerini içeriye almadı. Bunun üzerine salon önünde toplanan mürteci vakıf üyesi kalabalık, polise tepki gösterdi.

AKP'yi yeterince radikal İslamcı bulmadığı için muhalif olan mürteci grup, geçmişte örnekleri görüldüğü üzere devleti ele geçirmemiş her tarikat gibi özgürlükçü söylemleri kullanarak "Polis devleti istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

Geçen hafta AKP'ye muhalif olduğu için mürteci vakıfa sert müdahalede bulunan ve eleştirilen polis ise kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis tarafından ikna edilen grup, daha sonra olaysız dağıldı. Söz konusu toplantının vakfın ilçede bulunan kendi merkezinde gerçekleştirildiği öğrenildi.


furkan vakfı irtica mürteci vakıf Mürteci radikal islamcı