Mürteci Hiranur Vakfı'nda Çocuk İstismarı Davasında Yeni Gelişme: 4 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Mürteci Hiranur Vakfın'da yaşanan çocuk istismarı davası sürerken sahte yaş tespit raporuyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Mürteci İsmailağa örgütne bağlı Hiranur Vakfı'nda,  mürteci vakfın kurusucu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki bir kız çocuğunu müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği iddiasıyla devam dava,  Kadir İstekli'nin son duruşmada cinsel istismarı reddettiği ve psikologların kız çocuğunu kandırdığını ileri sürdüğü savunmasından sonra ertelenmişti.  Ertelenen dava sürecinde ise yeni bir gelişme yaşandı.

14 Yaşındayken 21 Yaşında Gösterildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, istismara uğrayan çocuğun 14 yaşındayken 2012 yılında doktor muayenesine gittiği ve istismara uğradığının ortaya çıktığı belirtilirken, olayın savcılığa intikal etmesi üzerine, kız çocuğunun yaşının tespit edilmesi için kemik yaşı raporu alındı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, kız çocuğunun yaşının 21 olarak tespit edildiği ve takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

Sahte Yaş Tespit Raporuyla İlgili 4 Kişi Gözaltına Alındı

Çocuğun 14 yaşındayken 21 yaşında gösterildiği bu sahte raporun alınmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden M.E.M, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

mürteci vakıf çocuk gelin çocuk istismarı hiranur vakfı kadir istekli yusuf ziya gümüşel ismailağa cemaati ismailağa tarikatı irtica Mürteci