Mürteci İmamdan Hilafet Çağrısı: Biz O Makamı Geri İstiyoruz Arkadaş

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan bir memur olan imam Halil Konakçı, hilafet çağrısı yaptı.

Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı Bursa Mihraplı Camii'nde verdiği vaazda kendince Sezen Aksu'yu eleştirdiği sırada konuyu hilafet makamının geri getirilmesi çağrısı yaptı.

Konakçı Twitter hesabından çekinmeden paylaştığı vaazında şunları söyledi:

"Söyleyin bana İslam’ın merkezi neresi? İslam’ın söz sahibi makamı kim? Anladınız mı şimdi niye kaldırdılar o makamı, anladınız mı niye lağvettiler o makamı 100 yıl önce? Çıksın biri desin ki Muhammed de bir adamdı, salavat yakalalıktı, şefaat yoktu, kabir azabı yoktu, Kuran vahiy değildi, Meryem iffetsizdi, istediği gibi konuşsun, çıksın bir şarkıcı parçası Adem Aleyhisselam’a ‘cahil’ diyebilsin diye bu makamı kaldırdılar.

Eğer o makam bugün kaim olsaydı vallahi bir kimse bile bugün konuşup Allah’ın dininde bir imam bile olsa söz sahibi olamazdı. İşte bunun için kaldırdılar. Allah o makamı geri getirsin bize. Bunun için çalışacağız. Ümmeti bir arada tutmak için çalışacağız. Ah İslam kaim olsaydı, ah bu dinin bir başı bir sahibi olsaydı… Bu dini sahipsiz bıraktılar, kafasına göre at koşturmaya başladılar.

İşte o sahip olsaydı olsaydı başımızda, o makam başımızda kaim olsaydı çıkıp da ne Hz. Meryem’e, ne Adem’e ne Havva’ya, ne Resullullah Aleyhisselam’a, ne şeriata, ne Kuran’a, ne başörtüsüne, ne çarşafa, ne sarığa, ne minareye, ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz."

halil konakçı imam mürteci hilafet geri istiyoruz