Mürteci İsmailağa Örgütü, Kendi Mahsulü Olan Hüseyin Çevik'i Hedef Aldı: Hukuki İşlem Başlatacağız

TAKİP ET

Mürteci İsmailağa örgütü, internet ve diğer ortamlarda cemaatin (örgütün) kimliğine ve hizmetlerine zarar veren kişileri tespit ettiklerini ve bu kişilere yönelik olarak gerekli hukuki işlemleri başlatacağını açıkladı.

Mürteci İsmailağa örgütü, internet ve diğer ortamlarda cemaatin (örgütün) kimliğine ve hizmetlerine zarar veren kişileri tespit ettiklerini ve bu kişilere yönelik olarak gerekli hukuki işlemleri başlatacağını açıkladı.

Örgütün avukatı Esad Gökdemir tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yoğunlaştığı görülen ve bazı kişilerin cemaatle ilişkilendirildiği haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu ifade edildi.

Açıklama şöyle: 

"Mahmud Efendi Hazretlerimizin sünnet-i seniyyeye bağlılığı yaygınlaştırmak gayesiyle üzerinde hassasiyetle durduğu İslami kisvenin cemaatimizle özdeşleşmiş olması büyük bir şeref vesilesidir. Bununla birlikte bu durum istismarı da beraberinde getirmektedir. Başta internet olmak üzere, çeşitli ortamlarda şalvar, cübbe, sakal, çarşaf ile ortaya çıkan bir kısım oluşum ve şahısların dil, anlatım, üslup ve bazı uygunsuz davranışları sebebiyle camiamız töhmet altında kalabilmektedir. Mahmud Efendi Hazretlerimizin usulü ve öğretmiş olduğu hassasiyetlere aykırı söz, fiil veya davranışlar, asla cemaatimize mal edilmemeli, bunların sadır olduğu şahıslar, kisvesi ne olursa olsun camiamızla ilişkilendirilmemelidir. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfımız, söz konusu benzerlik sebebiyle cemaatimizle ilişkilendirilen, kimliğimize ve hizmetlerimize zarar veren şahıslar hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatıp takipçisi olacak ve attığı adımlar hususunda kamuoyunu bilgilendirecektir."

Açıklamada, İsmailağa örgütü ve örgüt lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nu temsil niteliğine sahip beyan ve açıklamalar için sadece örgüte ait internet sitesi ve kurumsal sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerektiği belirtildi.

Ne olmuştu?

İsmailağa örgütü hocalarından olduğu belirtilen Hüseyin Çevik öncülüğündeki çok sayıda kişi, yılbaşı gecesi İstanbul'da sokağa çıkıp, vatandaşları rahatsız ederek yürüyüş yapmıştı. Yürüyüşleriyle ilgili açıklamada bulunan mürteci Çevik, "Günahın zirve yaptığı gecede takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla sokaklardaydık. Sessiz yürüyüşümüz Müslümanların sesi oldu elhamdülillah. Rabbim razı olduğu kullarından eylesin Amin" demişti.

ismailağa cemaati mahmud ustaosmanoğlu hüseyin çevik sarık cübbe hüseyin çevi