Mürteci İsmailağa'nın Hocası: Çocuk Oyuncağı Karşı Cinse Karşı Farklı Duyguları Ortaya Çıkarabilir

TAKİP ET

İsmailağa cemaatinden Fatih Kalender adlı hocanın çocuk oyuncaklarına ilişkin açıklamaları tepki çekti.

İsmailağa cemaatinin resmi YouTube ve Twitter hesaplarından da paylaşılan "Yolumuz Sohbet" adlı programda Fatih Kalender çocuk oyuncaklarına yönelik tepki çeken ifadeler kullandı.

Kalender "Dikkat edilmesi gereken bir konu var, bazı bebekler var çocuk oyuncağı olarak satılıyor ama tabiri caizse her detayı varıncaya kadar aynı şekilde yapılmış. Bakıldığı zaman bebekten daha ziyade karşı cinse karşı farklı duyguları ortaya koyacak tarzda birebir en ince detayına varıncaya kadar... Böyle olması da ayrı bir sıkıntıyı doğuracaktır. Bu oyuncak olarak olmalıdır. Yoksa başka bir gaye başka bir şekilde bir şeyleri vehmettirilmemelidir" diye konuştu.

Bunun yanında Kalender, "Ama bu çocuk oyuncağı olarak alınıp da çocuğun eline verilmezse 'aman kırılmasın', bibloymuş gibi, biblo tarzında 'bunu vitrine koyalım, sergileyelim' tarzında olursa yani bir süs eşyası olursa ki hadisi şeriflerde böyle bir eve meleğin girmeyeceği, bunun caiz olmayacağı vurgulandığı için bu konuda da dikkat etmemizde fayda var inşallah" ifadelerini kullandı.

Mürteci İsmailağa'nın Hocası Çocuk Oyuncağı Karşı Cinse Karşı Farklı Duyguları Ortaya Çıkarabilir