Mürteci Menzil Örgütü, İki Çocuğun Yem Karma Makinesine Kapılmasının Üstünü 'Kan Parası' Ödeyerek Kapattı

TAKİP ET

Mürteci Menzil örgütüne ait çiftlikte 2 ve 3 yaşındaki iki çocuğun yem karma makinesine kapılarak yaşamını yitirmesi olayının üzerinin "kan parası ödenerek" kapatıldığı öne sürüldü

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre AKP istibdadının koruması altındaki mürteci Menzil örgütünün Konya'nın Karatay ilçesindeki Akbaş Mahallesi’nde bulunan “Nazar Çiftliği” adı altında faaliyet yürüten bir örgüt evinde facia yaşandı.

Çiftlikte kaçak olarak çalıştırılan Suriyeli bir ailenin iki küçük çocuğu 21 Aralık 2018’de traktöre bağlı yem karma makinesine kapıldı. 2 yaşındaki Selin ve 3 yaşındaki Mehmed isimli kardeşler olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı Bildiğimiz Gibi

Olayı haberleştirerek abonelerine servis eden AKP istibdadının resmi haber servisine dönüşen Anadolu Ajansı ise çiftliğin Menzil örgütüne ait olduğunu belirtmedi. 

Bilirkişi Kusurlu Buldu

Çocukların ölümünün ardından şüpheliler hakkında “Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma” suçundan Konya Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, traktör ile yem karma makinasına bağlandığı yerde yaklaşmayı önleyici herhangi bir korumalığın bulunmadığı, çevrede herhangi bir uyarı ikaz levha ve işaretlerinin bulunmadığı belirtildi. 

Mahkeme çiftliğin resmi sahibi olan Menzil örgütü mensubu Rayhan Tülek ile onun işlerini yürüten Mehmet Değiş ve mürteci Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi’nin müdürü de olan Bekir Başpınar’ı toplamda 60 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı. Üç kişiye “Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma” suçundan verilen para cezası 20 ile 24 taksitlere bölündü.  

"Ödemelerimizi Yaptık, Olay Kapandı"

Yargılama sürecinde ifadelerine başvurulan baba Hasan Ramazan ve anne Döne Abid, maddi ve manevi olarak zararlarının karşılandıklarını ileri sürerek şüphelilerden şikayetçi olmadı.Tali kusurlu bulunan anne ve babaya ise “Çocuklarını kaybetmeleri ve olay sebebiyle derin üzüntü yaşamaları” nedeniyle herhangi bir ceza verilmedi.

Menzil örgütünün sözde Konya sorumlularından olduğu belirtilen, mürteci Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi’nin de müdürü olan ve iki çocuğun yaşamını yitirdiği facia nedeniyle yargılanan Bekir Başpınar, kendisine konuyla ilgili ulaşan BirGün'e, “Bu konuyla ilgili bir şey kalmadı. Dava açıldı, ödemelerimizi yaptık, olay kapatıldı. Süreç bitti, bu konuyla ilgili bilgi vermiyoruz” dedi.

Diğer yandan iddiaya göre örgüt yapılanmasında, çiftliğin sözde sorumlularından olan ve mürteci Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi yöneticisi olan Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu da bu olaydan bir süre sonra Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne dekan oldu. Bayramoğlu, geçen Şubat ayına kadar dekanlığa devam etti.

Jandarma Umursamadı

Habere göre çiftliğin bulunduğu köy ile çevresindeki köylerde yaşayan vatandaşlar örgütü defalarca jandarmaya şikayet ettiklerini ancak bir önlem alınmadığını belirtti. Mürteci örgütten rahatsız olduklarını söyleyen vatandaşlar, “Jandarmaya 'Buraya kalabalık gruplar geliyor gidiyor. Emekli polis, asker olduğunu söyleyenler de gelip gidiyor. Yabancı insanlar var burada ne oluyor bakın' dedik ama jandarma umursamadı. Jandarma umursadığı için de bir süre sonra biz de şikayet etmeyi bıraktı. Bir üniversite hocası ilgileniyordu bu çiftlikle” dedi.

menzil menzil örgütü menzil tarikatı menzil çiftliği kan parası çocuk