Mürteci Sofuoğlu'ndan Geri Adım: "İyi Öğrenmeli Öyle Atmalıydım."

TAKİP ET

Mürteci Sofuoğlu İYİ Partili Hüseyin Örs'e saldıran AKP'li Işık'ı, "Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş, elleri dert görmesin" ifadeleriyle övmüştü. Sofuoğlu geri adım attı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü'nde görev yapan mürteci yazar Ebubekir Sofuoğlu, saldırgan AKP'li vekil Zafer Işık'ı övmesine ilişkin olarak bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aytun Çıray'ın mesajını gördüğümde orada buna ilişkin bir açıklama olmadığı için mağduriyet olabileceği hiç aklıma gelmedi" dedi. Özrü kabahatinden büyük olan mürteci, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Daha önce TBMM'de var olan tartışma ya da arbedelerden biri yaşandığını düşündüm. Ne olduğunu anlamak için yorumları okudum yine bir açıklama göremedim. Herhalde böyle birşeydir diyerek bir mağduriyet düşünmeden, beni zaman zaman hedef alan Aytun Çıray'ı düşünerek ama onun dahi herhangi bir mağduriyetini elbette ummadan o mesajı attım. Eline sağlık anladığı dilden konuşulur ifadeleri temsili idi ve kesinlikle mağduriyete memnuniyet ifadeleri değildi."

Ebubekir Sofuoğlu Saldırgan AKP'li Vekili Övdü: Ecdat Geleneğidir, Elleri Dert Görmesin

Tüm Türkiye İYİ Parti'li Örs'ün hastaneye kaldırıldığını konuşurken olaydan haberinin olmadığını söyleyen Sofuoğlu, "İyi öğrenmeli öyle atmalıydım. Bu mesajı kamuoyundan çekindiğim için attığımı düşünenler bu mesajdan önce ne düşünüyorlarsa düşüncelerini hiç değiştirmesinler. Bu mesaj sadece şahsi sorumluluğum ve beni arayan sevdiklerimin hatırı için atılmıştır" sözlerini kullandı. 

Ebubekir sofuoğlu zafer ışık hüseyin örs