Mürteci Sofuoğlu'nun 'Fuhuş Evleri' Sözüne Tepki Gösteren Öğretmene Beraat: Haksız Bir Fiile Karşıydı

TAKİP ET

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi mürteci Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversitelere yönelik 'Fuhuş evleri' sözleri büyük tepki çekmişti. Sofuoğlu'na 'Kendisi de baş p*z*v*nk herhalde' diyen bir öğretmen hakkında açılan davada mahkeme, paylaşımın haksız bir fiile tepki olarak dile getirildiği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ebubekir Sofuoğlu Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV’de katıldığı bir programda üniversiteler için skandal ifadeler kullanmıştı. Sofuoğlu, “Neredeyse fuhuş evleri” diyerek üniversitelerde okuyan ve çalışan milyonlarca insanı aşağılamıştı. Kendisini uyaran diğer program konuklarını da azarlayan Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” demişti.

Öğretmene hakaret davası açıldı

ankaragazetecisi.com’un haberine göre, emekli öğretmen F.E., Facebook hesabı üzerinden Sofuoğlu’nun sözüne “kendisi de baş p*z*v*nk herhalde” şeklinde yorum yazdı. Bu yorum üzerine Sofuoğlu, F.E. hakkında hakaret suçundan şikayetçi oldu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da F.E. hakkında dava açtı.

Sanık öğretmen: Eleştiri olarak söyledim

Sakarya 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamada savunma yapan F.E., şunları söyledi:

“Müştekinin üniversiteler fuhuş yuvasıdır sözcüğü beni üniversite okumam sebebi ile kırmıştır. Müştekinin unvanı eğitim durumu dikkate alındığında bunları söylemesi uygun değildir. Eleştiri anlamında bu sözleri sosyal medya üzerinden yorum olarak yazdım. Beraatimi talep ediyorum.”

Savcı: Toplumu tahrik etti

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde sanığa ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilmesini istedi. Savcı, gerekçesinde şunları belirtti:

“Yapılan yargılama sonucunda sanığın müştekiye yönelik hakaret içeren beyanının haksız bir fiile tepki olarak dile getirildiği anlaşılmıştır. Müştekinin toplumu tahrik edici nitelikteki beyanlarına karşı sanığın eleştiri sınırları içerisinde kalan bir paylaşımda bulunduğu kanaatine varılmıştır.”

Emsal Niteliğinde Karar

Mahkeme heyeti de savcının görüşüne uyarak sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme, kararında şu ifadelere yer verdi:

"Sanığın müştekiye yönelik hakaret içeren beyanının haksız bir fiile tepki olarak dile getirildiği ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığı anlaşıldığından sanığın üzerine atılı suçtan beraatine karar verilmiştir."

ebubekir sofuoğlu beraat etti baş pezevenk fuhuş evleri sakarya üniversitesi