Mürteci Tarikatların Çağ Dışı Eğitimiyle Hafız Olan Çocukların Sınavsız Olarak İlahiyata Alınmasına Başlandı

TAKİP ET

Mürteci tarikatlar tarafından çağ dışı bir eğitimden geçirilerek Türk Cumhuriyeti için tehlikeli bir ideoloji ile yetiştirilen çocuklar sınavsız olarak ilahiyat fakültelerine alınıyor.

Sözcü'deki köşesinden durumu bildiren Sultan Uçar, AKP'nin Şubat 2012'de 4+4+4 sistemiyle İmam Hatip orta okullarının geri açıldığını hatırlattı. Devletin okullarına kayıtlı olmalarına rağmen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na aykırı olarak fiilen tarikatların merdiven altı medreselerinde eğiitm alan çocukların 1 yıl boyunca okula gitmeden ve sınavlara girmeden 5. sınıftan 6. sınıfa geçirildiğini söyleyen Uçar, bu durumu yaratan yönetmeliğin halen yürürlükte olduğunu belirtti.

"Okula kayıtlı olsalar da dersleri Tevhid-i Tedrisat'a aykırı olarak tarikatlarda alan bu çocuklar, ilk kez geçen yıl üniversite sınavına girdi ama beklenen başarıyı gösteremedi" diyen Uçar, "Yine, tarikatların İHL bile olsa Cumhuriyet'in okullarında çocuk göndermeyi reddetmesi nedeniyle kurulan açık öğretim İHL mezunları da temel bilimler derslerini zayıf kaldığı için üniversite sınavını kazanamıyordu. Tarikatların diploma sorununu çözmek için iktidar şimdi yeni yol buldu. Meslek liselerinde elektrik-elektronik, makine gibi bölümlerinde okuyan öğrencilere, üniversitelerde elektronik veya makine mühendisliği bölümlerine öncelikli yerleşme hakkı veren MTOK (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarıo) uygulamasına ilk kez bu yıl İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri de dahil edildi" ifadelerini kullandı.

"Mühendislikler için 2020'de 807 olan MTOK kontenjanı bu yıl 2265'e çıkarıldı. Kontenjanın 746'sı mühendisliğe, 1398'i ilahiyat ve 521'i İslami ilimlere ayrılırken 1919'u hafızların oldu. İHL mezunları bile eğer hafızlık değil de İHL fen mezunu ise MTOK'tan yararlanamayacak. Tarikat-cemaat istediği yerde hafızlık eğitimi alıp, bunu da Diyanet'in onaylayacağı bir belgeyle kanıtlayanlar, bir lise diploması varsa ve üniversite sınavında ilk aşamayı geçtiyse 4 yıllık İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerine öncelikli alınacak" diyen Uçar "En çok MTOK alımını bu yıl 30 öğrenciyle Dicle İlahiyat yapıyor. YKS 2021 Türkiye birincisi de olsa eğer orayı 30 hafız yazarsa, kazanamaz" durumun ne kadar sakıncalı olduğunu hatırlattı.

Hükümetin Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlete sızarak Türk subaylarına ve aydınlarına kumpaslar kurduğunu, sonunda sivil vatandaşın dahi canına kastederek darbeye giriştiğini unutttuğu görülüyor.

Mürteci Tarikatların Çağ Dışı Eğitimiyle Hafız Olan Çocukların Sınavsız Olarak İlahiyata Alınmasına Başlandı