Mürteci Yeni Akit Yazarı: Biz Kahvaltıda Mazot İçmiyoruz

TAKİP ET

Mürteci Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Biz sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde mazot içmiyoruz" dedi.

Mürteci yayınlarıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu yazısında bir önceki yazısına gelen bir yoruma cevap verdi.

Karahasanoğlu önceki yazısında yıl başından 15 Ekim'e kadar elektrik, akaryakıt ve doğal gaza gelen zamları değerlendirerek "En yüksek zam bile % 25 civarında. Her şeye % 40 zam geldi algısı yanlış" dediğini belirterek "Bir kul" takma adlı okurun "Sayın yazar hakikaten çok güzel yazıyorsunuz. Lakin; mazota zam geldiğinde mazotla çalışan traktörden dolayı çiftçinin üretim maliyeti artar. Mazotla çalışan kamyon dolayısıyla üretilen ürünün nakliye maliyeti artar. Neticede enflasyon artar…" yorumunu yaptığını kaydetti.

"Bir kul"un yorumuna cevap veren Karahasanoğlu, "Mazota gelen zammın, mazotla taşınan ürünlere de fiyat eklemesi yaptığını söylüyor, okurumuz. Aksini iddia eden yok ki? Ama bu okurumuz, şöyle sanıyor olmalı: Mazota gelen zam, ayrı… Mazotla taşınan ürünlere gelen zam ayrı… Birini diğeri ile toplayıp, sonra toplam üzerinden enflasyon hesaplanmalı! Toplayıp, kaç tane ürün için toplama yaptı iseniz, bütçedeki ağırlığına göre bölerseniz olur da.. 'Toplayıp, öylece enflasyon rakamını buldum' derseniz.. Kusura bakmayın, enflasyonu çıkartmış olmazsınız…

Bu mantıkla, enflasyonun % 1 olduğu ülkelerde bile, 100 maldaki ayrı ayrı % 1’lik zamları topladığınızda, % 100 enflasyon çıkartmış olursunuz… Bunun da ne kadar saçma bir şey olduğunu izaha bile gerek yok… Ve hatırlatayım 'Bir kul'a: 'Biz sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde mazot içmiyoruz. Mazota gelen zam, soframıza koyduğumuz zorunlu ürünlerin fiyatlarına maliyet eklediği için önemli… Yoksa, bize ne mazottaki zamdan!'" ifadelerini kullandı.

 

Mürteci Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu Biz sabah kahvaltısında akşam yemeğinde mazot içmiyoruz dedi