Mürteci Yeni Akit Yazarı: Kadınların Spor Yapmasında Bizi Rahatsız Eden Yönü...

TAKİP ET

Mürteci Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, çok gereği varmış gibi kadınların spor yapmasıyla ilgili fikirlerini açıkladı.

Daha önce de kadınların spor yapmalarını eleştiren yazılar kaleme alan Ahmet Gülümseyen,  "Kadının spor yapmasına karşı değiliz, İslami ölçülerde spor yaptırılmamasına karşıyız" dedi ve "Kadınların spor yapmasında bizi rahatsız eden yönü, Müslüman Türk kimliğinden uzak, Kur’an ahlakı ve Resulullah’ın sünnetiyle örtüşmemesi" ifadelerini kullandı.

"'Emperyalist/kapitalist güçler ve onların taşeronları, kadınları performans sporunun içine çekme çabasının nedeni ne olabilir?' sorunun cevabını hiç düşündük mü, karşı koyma adına  ‘medeni’ cesareti gösterebildik mi?.? Hayır…" diyen Gülümseyen, Fenerbahçe ve Amedspor arasında oynanan maçta yaşananları hatırlatarak "Kadınlar hani narin ve zarifti, incitilmemesi gereken varlıklardı. TFF’nin sitesine bakıyorum, yurdun dört bir tarafından çok sayıda (1., 2., 3. Lig) kadın futbol takımı. Aynaya bakıp kendi kendimizi sorguluyoruz mu 'Spor bahanesiyle bu gidişat nereye! Geleceğin ‘anaları’ üzerindeki bu ‘oyun’ da neyin nesi?' ‘Dur’ denilmesi gereken tehlike büyük, vesselam…" ifadeleriyle insanları "büyük tehlikeye" karşı uyardı.

Ahmet Gülümseyen'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

mürteci yeni akit yazarı ahmet gülümseyen kadınların spor yapmasında bizi rahatsız eden yönü