Mürteciler Arasında 'Nas' Tartışması: Haram Hayattan Uzaklaşmak İçin Gayret Göstermeyelim mi?

TAKİP ET

Mürteci Yeni Akit Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Nas" konusundaki açıklamalarını hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimi konusunda yaptığı "Nas ortada. Sana bana ne oluyor?" açıklamasına ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Kamuoyunca Cübbeli Ahmet olarak bilinen mürteci Ahmet Mahmut Ünlü, Erdoğan'ın açıklamasından sonra "Nas anladık da burası şeriat devleti mi! Şeriat devleti ilan edildiyse ona göre davransınlar. Yarım Nas olmaz" ifadelerini kullanmıştı. 


"Haram Hayatı Tercih Edip Uzaklaşmak İçin Gayret Göstermeyelim mi?"


Mürteci Yeni Akit'in Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Nas” açıklamalarını hatırlatarak, “Biz şu an haram hayatı tercih edip, ondan uzaklaşmak için hiçbir gayret göstermeyelim mi? Öyle ya sizin çözümünüz ne?” diye sordu.


"Kat Oranlara mı Çıkaralım?"


“Faizi 18’den 16’ya, 15’e indirmekle nas’daki hükmü hayata geçirme noktasında bir çaba göstermiş olmaz isek. % 18 de %15 de aynı derecede haram ise ve birbirinden hiç farkı yok ise faizi birilerinin istediği gibi % 25’lere, bir ayette belirtildiği gibi ‘kat kat oran’lara mı çıkaralım?” diye soran Karahasanoğlu, devamında şunları kaydetti:


"Türkiye Cumhuriyeti İslam Ülkesi Değil Diye Günahlar Serbest mi Oluyor?"


O uygulama, İslam’a daha mı uygun! Veya bugünkü faizi indirme gayretinin, faizi %25’lere çıkarma uygulaması arasında, hiçbir olumsuzluk anlamında farkı yok mu? Türkiye Cumhuriyeti İslam ülkesi değil diye, günahlar serbest mi oluyor? Namaz kılmayacak mıyız, oruç tutmayacak mıyız, iyilik için yarışmayacak mıyız? Ki, ‘Türkiye İslam ülkesi değil’ sözü ile dini yaşama noktasında bir gayret, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor!”
 

"Faiz Toplumun Mikrobudur"


Karahasanoğlu, yazısında ayrıca, “Faizi sıfırlamak için indirmek isteyene, ‘Hiçbir şey fark etmez. Çoğu da azı da haram’ derseniz, eğer karşınızdaki de yaptığında samimi değil ise, ‘O zaman çokta devam edelim’ diyebilir. Siz de çok faize insanları teşvik etmiş olursunuz. Faiz; haramlığının yanı sıra toplumun da mikrobudur. Daha çok mikrobu topluma enjekte etmekle, az mikrop aynıdır demek, mantığa aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Mürteciler nas nas tartışması erdoğan faiz cübbeli ahmet ahmet mahmut ünlü ali karahasanoğlu yeni akit