Mürteciler Birbirine Düştü: Mahmut Efendi Örgütü, İsmailağa Örgütünden Ayrıldı

TAKİP ET

Mürteci Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı skandalından sonra birbirine düştü.

Kendilerine ‘Mahmut Efendi Cemaati’ adını veren örgüt, İsmailağa örgütünün kızını 6 yaşındayken evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’e sahip çıkmadığını belirterek örgüte sert eleştiriler yöneltti.

Mahmut Efendi örgütünden yayımlanan videoda konuşan kişi şunları söyledi:

“İsmailağa, Mahmut Efendi Hazretleri'nin çizgisinde çıktığı için Mahmut Efendi Cemaati'nden ayrılmıştır. İsmailağa'yı yönetenler efendimizin çizgisini terk etmiştir. Gündemimizi 20 gün meşgul eden, azgın azınlığın da saldırıları ile iftiraya maruz kalan Yusuf hocamızın arkasında durmadılar. Kucaklamayı bilemediler. Adliyeye gittik, Yusuf hocamıza sahip çıktık. İsmailağa'yı yönetenler dediler ki ‘Dinimizde 6 yaşında çocuk evlendirmek yoktur ve Yusuf hoca bizden değildir.’ Bu garabet açıklamadan sonra 20 gün boyunca olumlu bir açıklama beklerken; bu açıklama ile tüm Müslümanlar acaba şüphesine düştüler. Biz Yusuf hocamıza iftira atıldığına inanıyoruz. Bu olaydan sonra İsmailağa bir açıklama yaptı ‘Mahmut Efendi Cemaati bizden değildir’ dedi. Yusuf hoca meselesinde sahiplenme yapamadınız. Yusuf hoca olayı tamamen iftiradır. ‘Siz camiada en ufak sorun getirene bizden değildir’ dediniz. Hani hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindi. Bunu yapamadığınız için camia parça parça oldu.”

İsmailağa örgütünün siyasileştiği ileri sürülen videoda “Siyasileştiniz. Efendimizin hayatında bir saniye bile siyaset yoktu. Siz siyaseti camiye soktunuz. Desteklediğiniz partinin tarafında olmayan camiye bile gelmediler. Medrese konusunda da sınıfta kaldınız. Mahmut Efendi Cemaati olarak Mahmut Efendi'nin yolunda devam edeceğiz” denildi.

Öte yandan Mahmut Efendi örgütü mensubu başka bir mürteci Abdurrahman Kalkan isimli bir kişi de İsmailağa örgütünü eleştiren bir video yayınlandı.

Kalkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İsmailağa Cemaati, Mahmut Efendi Cemaati'nden ayrılmıştır. İsmailağa Cemaati ve vakfı ile temelde birleşemediğimiz konular şunlardır; bizler Mahmut Efendi Cemaati olarak her zaman kucaklayıcı bir anlayışa sahip olduk. İsmailağa cemaati ise her zaman, dışlayıcı, uzaklaştırıcı, ocu, bucu diyerek bütün hocalarımızı camiadan kopartmıştır. Mahmud Efendi Cemaati her zaman Mahmud Efendi hazretlerimizin medrese anlayışı ve şuurunu takip etmiş, İsmailağa cemaati var olan medreseleri de resmiyete kattırıp içini boşaltmıştır, Mahmud Efendi Cemaati siyasete her zaman mesafeli durmuş, siyaset sadece bir araç olarak kullanılmış ve din siyasetin üstünde anlayışıyla çalışmalarımıza devam ederken, İsmailağa Cemaati partinin ve partilerin maalesef arka bahçesi olmuştur. Mahmud Efendi Cemati olarak bizler her zaman tasavvufa ağırlık veren, efendi hazretlerimizin tarikat anlayışıyla yolumuza devam ederken, İsmailağa Cemaati her zaman tarikattan ve tasavvuftan uzak bir anlayışa sahip olmuştur. Bu saymış olduğum sebeplerden dolayı İsmailağa Cemaati Mahmud Efendi Cemaatinden ayrılmıştır.”

mahmut efendi cemaati ismailağa ismailağa cemaati çocuk istismarı