Mürteciler, İBB'nin Tarihi Eser Levhalarına Sprey Boyayla Saldırdı: Değerlerini Savunuyorlarmış

TAKİP ET

Sarayburnu'ndaki parkta İstanbul'un simge yapılarının figürlerinin yer aldığı metal levhaları spreyle boyayan mürteci Müdafaa İslam Derneği militanları, 'İnsanlar camilerin üzerine basıyor. Biz de değerlerimizi savunuyoruz' dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarayburnu’ndaki parkın zeminine İstanbul’un tarihi mekanlarının figürlerinin işlendiği metal levhalar yerleştirdi. Levhaların üzerinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Beyazıt Camisi, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı ile Sultanahmet Çeşmesi gibi İstanbul’un simge yapıları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunuyor.

"Bu Bir Suç Değil"

Aykırı’nın haberine göre, Müdafaa İslam Derneği adlı mürteci bir grup, levhaların yerde olmasının camilere saygısızlık olduğunu iddia ederek ellerindeki spreylerle siyaha boyadı. “İstanbul’daki bütün camileri resmederek yerlere koymuşlar. İnsanlar üzerlerine basıyor. Biz Müdafaa İslam Derneği olarak spreylerimizi aldık geldik. Arkadaşlarımızla bunları bir tepki olarak boyadık.” diyen bir mürteci, levhaların kaldırılmaması halinde gelip kendilerinin kaldıracağını söyledi.

Yaptıklarının suç olmadığını öne süren mürteci, “Bu bir suç değil. Çünkü siz bizim değerlerimizi aşağılamak istiyorsanız, biz de değerlerimizi savunmakla mükellefiz. Bu kanuni bir suç değil. Biz sadece hakkımızı arıyoruz” dedi.

Müdafaa İslam Derneği tarihi eser sprey boya cami İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekrem imamoğlu