Mürteciler, Zeytinli Rock Festivali'ne Karşı Açıklama Yaptı: Aralarında Kızılay da Var

TAKİP ET

Zeytinli Rock Festivali iptal edildi.

Zeytinli Rock Festivali'nin Burhaniye Kaymakamlığı tarafından iptal edilmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor.

Zeytinli Rock Festivali'ne karşı mürteci kurumlar açıklama yaptı. Açıklama yapan kurumlar arasında Türk Kızılay'ın olması dikkat çekti.

Zeytinli Rock Festivali'ne Yasak


İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi, Eğitim Bir Sen Burhaniye Şubesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Burhaniye Şubesi Diyanet Sen Burhaniye Şubesi ve Türk Kızılay Burhaniye Şubesi, ortak basın açıklamasıyla Zeytinli Rock Festivali’nin yapılmasına karşı olduklarını duyurdu.

Açıklamada, "Bu yıl düzenlenecek olan güzel beldemizi çekirge sürüsü girmiş gibi darmadağın edecek ve ekonomik getirisi olacakmış yanlış algısı ile sözde ‘gençlerin özgürlüğü’ adı altında bütün kötülüklerin anası alkolün su gibi içildiği, her ne kadar festival alanına girişlerde aramaların sıkı yapıldığını bilsek de arama öncesi cadde ve sokaklarda envaiçeşit uyuşturucu-uyarıcı maddelerin satılıp kullanıldığı kuvvetle muhtemel olan festival alanı ve Burhaniye cadde-sokaklarında hiç örf adetle uyuşmayan milli duygu ve geleneklerimizde olmayan fuhşu alenileştiren, esnafa da belirgin bir getirisinin olmadığını düşündüğümüz ‘Zeytinli Rock Festivali’nin beldemizde, ilçemizde, ilimizde yapılmasını istemiyoruz" denildi.

zeytinli rock festivali Mürteci türk kızılay burhaniye kaymakamlığı