Musa Anter'in Dosyası Kılıçdaroğlu'na Emanet

TAKİP ET

1992'de öldürülen Kürtçü Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, babasının dosyasını Kemal Kılıçdaroğlu'na emanet ettiğini söyledi.

Dönemin sıkı Kürtçülerinden Musa Anter 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da öldürülmüştü. Mahmut Yıldırım'ın planlayıcı ve yönetici, Hamit Yıldırım'ın fail olarak, dönemin Jandarma İstihbarat Grup Komutan Vekili Savaş Gevrekçi'ninn ise emri altındaki Abdulkadir Aygan'ı faillere yardım için görevlendirdiği iddiasıyla yargılandıkları davanın zaman aşımına uğraması bekleniyor. 20 Eylül'de zamanaşımına uğrayacak olan davanın son duruşması 21 Eylül'de görülecek.

Bugünkü duruşmanın ardından CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, babasının davasını Kılıçdaroğlu'na emanet ettiklerini söyledi.

"Hukuken umudumuzu kestik" diyen Anter, "Babamın dosyasını ‘ülkede adalet arayan ve herkesin yanında olacağım’ diyen Kılıçdaroğlu’na emanet ettim. 'Ben bu ülkeyi barıştıracağım' diyerek çıktığı helalleşme yolculuğunun ülkemizde toplumsal barışı sağlamasını umut ettiğimizi belirttim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Bildiğimiz Gibi: Barış Akademisyenleri Görevlerine Geri Dönecek, Demirtaş Hapisten Çıkacak, HDP'yi Şeytanlaştırmıyoruz

musa anter dosyası kemal kılıçdaroğlu emanet