Müsavat Dervişoğlu: Hayvancılık Sektörünün Canlandırılması Milli Bir Meseledir

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, hayvancılık sektöründeki sorunların çözümü için Meclis'e Araştırma Önergesi sundu.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, hayvancılıkla uğraşan vatandaşları sevindirecek açıklamalarda bulundu. Hayvancılık sektörünün canlandırılmasının milli bir mesele olduğuna değinen Dervişoğlu, bu konuyla ilgili TBMM'ye Araştırma Önergesi verdiklerini söyledi.

Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti milletvekilleri, hayvancılık sektöründeki sorunların tespiti ve çözümü için araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Müsavat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada "Ülkede hayvancılığa dayalı üretimde son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerin gıda güvenliği ve gıdaya erişim konusunda endişeler yarattı. Tarımsal üretimin milli bir mesele olarak görülmesi ve bir an önce ülkenin yeniden kendi kendine yeterli bir konuma getirilmesinin öncelikli hedeflerden biri olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Ülkemiz bir tarım ülkesi olarak bilinmekle beraber son yıllarda tarımsal üreticilerin sorunları gittikçe artmaktadır. Kısa süre öncesine kadar tarımsal üretimde kendi kendine yetebilen ülkeler arasında olmamıza rağmen son yıllardaki tarımsal politikaların yarattığı olumsuzluklar neticesinde neredeyse her üründe ithalat yapan ülke konumuna düşülmüştür. Tarımsal üretimin özellikle hayvancılık alanında üreticiler girdi maliyetleri ile nihai ürün satış fiyatları arasında sıkışmış ve yavaş yavaş bu sektörden kaçışlar başlamıştır. Döviz kurundaki artışın da etkisi ile sektördeki girdi maliyetleri son iki yılda hızla yükselmiştir.  Kullanılan yem, elektrik, mazot gibi girdilerin fiyatlarının dolaylı ya da dolaysız olarak döviz kuru ile bağlantılı olması, bu maliyetlerin hızla yükselmesine ve üreticinin artık zarar etmesine yol açmıştır" ifadelerini kullandı.

müsavat dervişoğlu hayvancılık meclis önerge besicilik sorunlar