Müsavat Dervişoğlu 'Hürriyet ve Şahsiyet ' Deyince AKP'liler Çıldırdı

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP'li vekillerin Genel Kurul'u karıştırması üzerine öfkelendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

Görüşmeler esnasında kürsüye gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Sizlere hürriyet ve şahsiyet kavramlarının faziletini hatırlatıyor, lafın daha fazlasını tahayyül kabiliyetinize bırakıyorum" ifadeleriyle iktidar grubuna seslendi.

Bunun üzerine sert tepki gösteren AKP'li Mahir Ünal ve Osman Aşkın Bak, Dervişoğlu'na bağırmaya başladı.

"Sayın Başkan Bu Susturulacak Bir İnsan Değil"

Yol TV'nin aktardığı görüntülere göre AKP'li vekiller ile İYİ Partili Dervişoğlu'nun atışmalarını teskin etmeye çalışan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise AKP'li vekillere "Arkadaşınızı ikaz edin lütfen, Grup Başkanvekilleri, olmaz ki böyle bir yöntem. Sayın Grup Başkanvekilleri arkadaşınızı susturur musunuz?" diye tepki gösterdi.  Bu sırada Dervişoğlu, Başkan Şentop'a dönerek "Sayın Başkan bu susturulacak bir insan değil" dedi. Dervişoğlu'nun sözleri üzerine Şentop'un güldüğü görüldü.

"Sen Meclis'te Bunu Yaparsan..."

AKP'li vekillerin uygunsuz tavırlarına tepki gösteren Dervişoğlu, "Sen Meclis'te bunu yaparsan arkasında olduğun provokatörler daha fazlasını yapar" dedi.

Kendisine atılan "Ne oldu gerçekleri söyleyince rahatsız mı oldun?" şeklindeki bir söze cevap veren İYİ Partili Dervişoğlu, "Oturduğun yerden laf atmaya devam edersen fikir insicamımı bozamazsın. Senin attığın laflar bu kürsüde bana güç verir. Ben Türk milletin sesinin temsilcisiyim. Ayakçısı değilim iktidarın" ifadelerini kullandı.

"Bu Haramzade Düzenini Yıkacağız"

Gerçek Gündem'in haberine göre sözlerine "Bir ay önce ekonomi şahlandı diyordunuz, şimdi ekonomi kurtuluş savaşı verecek noktaya geldi diyorsunuz" şeklinde devam eden Dervişoğlu, "Doğrudur, Türk ekonomisi işgal altındadır. Türk ekonomisini işgal eden bugünkü iktidar sahipleridir. Bu haramzade düzenini yıkacağız. Türk milleti sizin zulmünüze yeterince katlandı, bu haramzade düzeni yıkacağız. Türkiye'nin çözülemeyecek derdi yoktur" açıklamasını yaptı.

iyi parti grup başkanvekili müsavat dervişoğlu hürriyet ve şahsiyet deyince akpli vekiller çıldırdı