Müsavat Dervişoğlu: Millet İttifakı'nın Kısır Tartışmalarla Bozulmasını Beklemek Abesle İştigaldir

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı'nın durumuna ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Müsavat Dervişoğlu, önümüzdeki yıl İzmir'in 100. kurtuluş yıl dönümünün tarihe geçecek bir törenle kutlanmasını temenni ettiğini belirtti.

Cihan Paçacı'nın açıklamaları sonrasında başlayan tartışmaları hatırlatarak Millet İttifakı'nda bir çatlak olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Dervişoğlu, "Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları vardır. Sayın Paçacı'nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı'nın ruhunu yaşatmamızı bizden millet istiyor. Dolayısıyla biz siyasi partiler olarak bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir" diye konuştu.

"Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok" diyen Dervişoğlu, "Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz"

Büyükşehir Belediye Meclislerindeki Fikir Ayrılıkları

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan fikir ayrılıklarına ilişkin bir soruya ise bu tartışmaların doğal şeyler olduğunu belirterek cevap veren Dervişoğlu, ittifak konusunda bağlayıcı olanın liderlerin tavrı olduğunu söyledi.

Tunç Soyer'e Eleştiri

"Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklamada bulundu. 'Sandıklar açıldığı andan itibaren aslında o ittifak fiilen bitmiştir' dedi. Evet o ittifak protokol çerçevesinde sandıklar açıldığın bitmiştir ama o ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bizden o ittifakın sürdürmemizi istiyor. Dolayısıyla bu konuyla alakalı CHP ile görüş ve fikir ayrılıklarımız söz konusu olabilir" diyen Dervişoğlu, "Bu millet ittifakına zara vermez. Sayın Tunç Soyer, 'Ben sadece İzmir'de yaşayan insanların değil pelikanların bile belediye başkanıyım.' dedi. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor" ifadeleriyle Soyer'i eleştirdi.

Müsavat Dervişoğlu Millet İttifakı'nın Kısır Tartışmalarla Bozulmasını Beklemek Abesle İştigaldir