Müsilaj Denetiminde 8 İşletmeye 12,5 Milyon Lira Ceza Kesildi

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi çevresinde yapılan müsilaj denetimleri dahilinde 8 işletmeye ceza kesildiğini duyurdu.

Daha önce açıklanan müsilaj denetimlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda bugüne kadar 4 bin 41 denetim gerçekleştirdik. Bu denetimler kapsamında 3'ü Yalova, 3'ü Balıkesir, 2'si Tekirdağ olmak üzere 8 işletmeye kapatma cezası ve toplamda 12,5 milyon lira idari para cezası uyguladık. Şu an sahada 255 noktada müsilaj toplama faaliyetleri yürütülüyor. Bugüne kadar 3 bin 850 metreküp müsilajın temizliğini sağladık" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum daha önce yaptığı müsilaj toplama açıklamasında da "Denetimlerimiz neticesinde, Balıkesir’de bir gübre fabrikası, bir termal tesisi; yine Yalova’da 3 tersane işletmesini kapattık. 55 tesis, 9 gemiye, 10 milyon lira idari para cezası uyguladık, denetimlerimize gece gündüz aralıksız olarak devam ediyoruz” demiş, müsilajın toksik özellik göstermediğini "Müsilajın tehlikeli atık olup olmadığını gösteren 5 metal elementi var. Müsilaj örneklerini, her birinin üzerinden ayrı ayrı test ettik. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde; bugün itibariyle müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik" ifadeleriyle açıklamıştı.

 

Müsilaj Denetiminde 8 İşletmeye 12 5 Milyon Lira Ceza Kesildi