''Müsilajı Kim Temizliyor'' Tartışmasına İBB'den Cevap

TAKİP ET

İBB, müsilaj temizliği tartışmasına 20 gün içinde 2 bin 516 metreküp müsilajı temizlediklerini söyleyerek yanıt verdi.

Marmara Denizi'nde yapılan müsilaj temizliğini kimin yaptığı tartışmalarına 'gemileri çalıştırmıyorlar' denilerek suçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yanıt geldi. 

İBB tarafından yapılan açıklamada Erdek, Yalova, Mudanya, Gemlik, Gebze, Gelibolu, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Adalar sahillerinin yanı sıra Ege ve Karadeniz'de de görülen müsilaja karşı çalışmalar yapıldığı ve 4 bin 172 metreküp müsilaj toplandığı belirtildi. 

8 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak başlatılan çalışmalarda İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün tek başına  2 bin 516 metreküp müsilaj temizlediğini belirten İBB, 20 gün içinde toplam kirliliğin yüzde 45'ini ortadan kaldırdıklarını açıkladı. 

13 Kıyı Temizlik Ekibi Kuruldu

Müsilajı temizleme çalışmalarına, 7 Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi (DYT) ve Dredger Tarama Gemisi (DTG) ile katılan İBB, karada 70 personelden oluşan 13 kıyı temizlik ekibi ile sahilleri müsilajdan arındırmak için mesai yaptıklarını belirtti.

Açıklamada, temizlik çalışmalarının yeni başladığı ve müsilajın yoğun olduğu dönemde İBB'nin her türlü taraklanmış malzemeyi taşımak için tasarlanmış dökü gemisini de göreve çıkardığı, İBB Dökü -2 gemisinin zaman tasarrufu sağlamak amacıyla DTG ve DYT'lerin topladığı müsilajı deniz üzerinde depoladığı, açık denizde yapılan çalışmalarda toplanan müsilajın en uygun noktadan tahliye edilmesi işleminde kullanıldığı ifade edildi.

ibb müsilaj kim temizliyor ege karadeniz 20 günde 2 bin