Musk: 6 Milyar Doların Açlığı Nasıl Çözeceğini Anlatsınlar, Hisselerimi Satayım

TAKİP ET

Elon Musk, servetinin yüzde 2'sinin dünyadaki açlığı çözebileceğini iddia eden BM Dünya Gıda Programı Direktörü'ne yanıt verdi.

BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, geçtiğimiz günlerde CNN'e yaptığı açıklamada Elon Musk'ın servetinin yüzde 2'sinin dünyadaki açlığı bitirmeye yeteceğini belirterek "Kelimenin tam anlamıyla ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar gerekiyor. Bu karmaşık değil" demişti.

Kişisel serveti 311 milyar dolar olan Elon Musk "Dünya Gıda Programı tweet dizisiyle 6 milyar doların açlık krizini nasıl çözeceğini tarif etsin, Tesla hisselerini hemen şimdi satıp bunu yapacağım" ifadelerini kullandı.

Musk bunun ardından yaptığı paylaşımında ise "Ama muhasebe hesapları açık kaynak olarak sunulmalı ki, kamuoyu paranın nasıl harcandığını tam tamına görsün" ifadelerine yer verdi.

Musk'ın paylaşımına yanıt veren BM Dünya Gıda Programı Direktörü Beasley "Şeffaflık ve açık kaynak muhasebesi konusunda gerekli sistemlere sahibiz, bu konuda sizi temin ederim. Ekibiniz, bundan tamamen emin olmak için inceleyebilir ve bizimle birlikte çalışabilir" dedi.

elon Musk 6 Milyar Doların dünyadaki Açlığı Nasıl Çözeceğini Anlatsınlar Hisselerimi Satayım