Musk Açıkladı: 15 Nisan'dan İtibaren Anketlerde 'Blue' Aboneleri Oy Kullanabilecek

TAKİP ET

Elon Musk, Twitter CEO'su olarak yaptığı açıklamayla, 15 Nisan 2023'ten itibaren Twitter anketlerinde oy kullanmaya uygun olan hesapların sadece onaylanmış hesaplar olacağını belirtti.

Elon Musk, Twitter CEO'su olarak yaptığı açıklamayla, 15 Nisan 2023'ten itibaren Twitter anketlerinde oy kullanmaya uygun olan hesapların sadece onaylanmış hesaplar olacağını belirtti. Bu kararla birlikte, Twitter'da gerçek kişilerin anketlere katılımını sağlayacaklarını ve gelişmiş yapay zeka botlarını da engelleyeceklerini söyledi.

Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın aldıktan sonra, sosyal medya platformunda büyük değişikliklere imza attı. Bu değişiklikler arasında, paralı hale getirilen mavi tikler ve "Sana Özel" kısmının eklenmesi yer alıyor. Ancak, bot hesapların varlığı nedeniyle Musk, satın alma planını bir süre askıya almıştı.

Mavi tik, Twitter'da öncelikle ünlüler, gazeteciler ve diğer doğrulama gerektiren hesaplar için kullanılıyordu. Ancak, mavi tikin satılması, bot hesapların sayısını azaltmak ve doğrulama işlemini kolaylaştırmak yerine, dezenformasyonun önüne geçmek için bir araç olarak kullanılması amacıyla getirilmişti. Musk, mavi tikin satılması durumunda, bot hesapların engelleneceğini ve statü farkının ortadan kalkacağını iddia etse de, birçok kullanıcı bu değişikliğe tepki gösterdi.

Musk'ın Twitter'da yaptığı diğer değişikliklerden biri, "Sana Özel" kısmının eklenmesiydi. Bu kısımda, bir kullanıcının takip etmediği ancak ilgisini çekebilecek içerikler de gösteriliyordu. Ancak, Musk'ın son açıklamasına göre, bu kısımda artık sadece onaylanmış hesaplar gözükecek.

elon musk twitter twitter blue anket oy kullanma