Müslüman Alimler Heyeti'yle Görüşen Erdoğan, Göçmenler İçin Güvence Verdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Alimler Heyeti'ni kabul etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar, Sudan, Suriye, Yemen, Mısır, Filistin, Libya, Ürdün, Moritanya, Suudi Arabistan ve Eritre’den kendisini tebrik etmeye gelen Müslüman din adamlarını kabul etti.

Görüşmenin ana gündem maddesi Türkiye'ye gelen göçmenler oldu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan göçmenler konusunda söz konusu heyete güvence verdi.

TR99 adlı Twitter hesabının kaynaklardan aktardığına göre iki saat süren görüşmede, göçmen ve yabancıların son dönemde yaşadıkları sorunlar ve göçmenlerin durumu ile ilgili konular gündeme getirildi.

Heyet, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nefret söylemi ve ırkçılığa karşı katı yasalar çıkarmaya ve ister Türkler ister Araplar tarafından bu dili kullanan herkesten hesap sormaya çağırdı.

Ayrıca Türkiye'de bulunan Müslüman alimlerin kapasitelerinden olumlu bir şekilde yararlanmak için yararlanmanın yolları hakkında da konuşuldu.

Seçimlerden önce Arap ve İslam dünyasının desteğini AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileten alimler heyeti, seçimlerin ardından göçmenlerin gönderilmeye başlandığını belirterek şaşırdıklarını ifade ettiler.

Buna karşın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, heyete, geri göndermelerin yalnızca düzenli göçe tabi olmayan, disiplinli olmayan ve Türkiye topraklarında suçlara karışan göçmenleri hedef aldığına dair güvence verdi.

Erdoğan'ın Müslüman alimler heyetine AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğünü belirttiği ve göçmenlere yönelik "istenmeyen suiistimallerin" önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istediği iddia edildi.

Aktarılana göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam birliğine, Suriye davasına ve Suriyeli göçmenlere verdiği desteği vurguladı.

Ayrıca Erdoğan'ın göçmenleri etkileyen herhangi bir ihlal durumunda, heyetin Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçmesi için doğrudan bir hat belirlediği ileri sürüldü. 

erdoğan recep Tayyip Erdoğan müslüman alimler heyeti göçmenler göç kaçak göç kaçak göçmenler