Müslüman Kardeşler Siyasi Mücadeleyi Bıraktı

TAKİP ET

Müslüman Kardeşler, şiddeti reddettiklerini belirterek siyasi mücadeleyi bıraktıklarını duyurdu.

 Müslüman Kardeşler'in Rehberlik Konseyi Başkanlığı vekili İbrahim Münir, Reuters’a yaptığı açıklamada grubun uzun süredir şiddeti reddettiğini yineledi.

2013 yılındaki darbenin ardından Mısır’da terör oluşumu olarak kabul edilen ve Arap ülkeleriyle Türkiye'de de çeşitli temsilcileri olan Müslüman Kardeşler, hükümetten deviren yetkililerle yeni bir iktidar mücadelesi başlatmayacağını açıkladı.

Münir, “Bunun Müslüman Kardeşler'in ideolojisinin dışında olduğunu düşünüyoruz. Sadece şiddet ve silah kullanımı değil, Mısır'da güç için herhangi bir biçimde mücadeleyi reddediyoruz” şeklinde konuştu.

Sandığa gitmeyeceklerini vurgulayan Münir, "Siyasi partiler arasındaki seçimler devlet tarafından organize edilse bile biz güç mücadelesini reddediyoruz. Bu tamamen bizim tarafımızdan reddedilmektedir” dedi.

1950'ler ve 1960'larda Mısır'da iki kez hapse atılan ve son 40 yılın çoğunu sürgünde geçiren 85 yaşındaki Münir, Müslüman Kardeşler üyelerinin daha önce zor zamanlar atlattığını, ancak şimdi kurulduğundan bu yana geçen 90 yıllık süredeki en zorlu dönemi yaşadığını söyledi.

Müslüman Kardeşlerin Türkiye'deki temsilcisi sayılabilecek AKP iktidarından, bu karara ilişkin henüz bir tepki gelmedi. Müslüman Kardeşlere mensup Muhammed Mursi, Mısır Cumhurbaşkanı seçildiğinde en büyük desteği AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görmüştü. 

Mısır'daki eylemlerin bir simgesi olan "Rabia" işareti AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP kadroları tarafından hala kullanılmakta.

Müslüman Kardeşler mısır siyasi mücadele akp erdoğan ibrahim münir