Mustafa Destici'nin Yeniden BBP Genel Başkanlığına Seçildiği Kongrede Yumruklu Kavga Çıktı

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi'nin 11. Olağan Kongre'sinde Genel Başkan Mustafa Destici, ilk turda yeniden Genel Başkan seçildi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 11. Olağan Kongre'sinde Genel Başkan Mustafa Destici, ilk turda yeniden seçildi. Ankara'da gerçekleştirilen kongrede genel başkanlık için BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve eski Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar aday oldu.

Genel başkan adaylığı için Destici 641, Haşim Yanar ise 209 delegenin imzasını topladı. Adayların konşmasının ardında seçim safhasına geçildi. Destici, geçerli 836 oyun 584'ünü alarak genel başkanlığa yeniden seçilirken Haşim Yanar ise 252 oy aldı.

Başkan seçildikten sonrasında konuşmasında Destici, devleti yönetenlerin doğru yaptıkları işlerde yanlarında olacaklarını, yanlış yaptıklarında ise uyarmaktan geri durmayacaklarını dile getirdi. 

Seçim Öncesinde Kavga Çıktı

Oylama safhasına geçilmeden önce Kongre Divanının açık oylama ile seçilmesine ve delege sayılarına itiraz eden delegeler oylamanın açık yapılması talebiyle itiraz edince salon karıştı. Gerginlik yumruklaşmaya kadar vardı ve polis müdahale etti. Salonun karışmasının ardından  Destici, tribünlerin olduğu bölüme götürülerek, etrafı korumaları tarafından çevrildi.

bbp mustafa destici kongre haşim yanar genel başkanlık