Mustafa Kamalak'tan Oğuzhan Asiltürk'e Net Cevap

TAKİP ET

Saadet Partisi'nin ağır toplarından Mustafa Kamalak, Oğuzhan Asiltürk'ün "manifestosu" hakkında açıklama yaptı.

Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Oğuzhan Asiltürk'ün 53 tweet'lik 'manifesto'suna yönelik oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Aslı Kurtuluş Mutlu'nun KRT TV'de yayımlanan GÜN İZİ programında konuşan ve Asiltürk'ün açıklamalarının Saadet Partisi'ni bağlamadığını belirten Kamalak, "Oğuzhan beyin, partiyi olağanüstü kongreye götürme yetkisi yoktur. Saadet Partisi tüzüğüne göre de böyle bir yetkisi yoktur. Bir siyasi partinin kongreye nasıl gideceği bellidir. Siyasi partileri olağanüstü kongreye genel başkan ve genel idare kurulu götürebilir. Olağanüstü kongreye gidilecekse bunun yolu ve usulü bellidir. Durup dururken ortaya atıp partiye zarar verici bir açıklamayı asla ve asla kabul edemeyiz. Saadet Partisi'nin cisminden çok daha önemli bir özgül ağırlığı, bir duruşu vardır. Ondan dolayı 18 sene sonra Sayın Cumhurbaşkanı Oğuzhan beyi ziyaret ediyor. Şahsından dolayı değil, partinin öneminden dolayıdır. Saadet Partisi siyasi hayatta bir mihenk taşıdır" dedi.

Cumhur İttifakı'na geçilmesinin Libya'nın ve Irak'ın bölünmesinin ve 2 milyondan fazla insanın ölümünün onaylanması anlamına geleceğini belirten Kamalak, "Şunu net olarak söylüyorum. Mübarek bayram günü İsrail, Filistin'i bombaladı. 250 civarında masum insan hayatını kaybetti. Bunda AK Parti'nin vebali var. 20 yıllık süre içerisinde İsrail'in etrafını boşalttı. Amerika'nın yanında oldu. Suriye'yi vurdurdu. Irak'ı böldürdü. Kaddafi'yi linç ettirdi. Bunlar İsrail'in işine yaradı. Bunun vebalini veremeyecek olan kişilerle beraber olmak kanaatimizce uygun olmaz diyoruz. Milli Görüş ilkeleriyle bağdaşmaz diyoruz" şeklinde konuştu.

Felaket Olur

Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'ndan ayrılıp taraf değiştirmesi ihtimalinin ülke için çok tehlikeli olduğunu belirten Kamalak, "Şu an bir Cumhur İttifakı var. Bunun karşısında kendi ifadelerine göre ‘Zillet İttifakı' var. Eğer Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'nda yer alacak olursa Allah korusun Türkiye, trollerin ifadesiyle iki kampa bölünür. Bir kampta kaba ifadesiyle Müslümanlar kampı. Diğer kamp, gavurlar kampı diye anılır. Orası bölücüler, FETÖ'cüler, hainler olacaktır. Bunu kullanacaklardır. Bu ülke için felaket olur. Benim asıl endişem oraya dayanıyor. Eğer Saadet Partisi bu şartlar dahilinde Cumhur İttifakı'nda yer alacak olursa, kendi 50 yıllık kırmızı çizgilerini kaybetmiş olur ve Türkiye iki keskin kampa bölünür. Ülke için felaket olur.Partimizin tabanı genel başkanımızın etrafında kenetlenmiş durumdadır. Bunu gördüğü için Oğuzhan bey rahatsızlığını bu tür açıklamalarla dile getirmektedir" dedi.

Ayrıca Kamalak resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Oğuzhan beyin Siyasi Partiler Kanunu’na göre partiyi olağanüstü kongreye götürme yetkisi olmadığı gibi gücü de yoktur. Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu’na göre her partinin bir tek genel başkanı olur. Genel başkan da bellidir. Tek söz söyleme yetkisi olan da Temel beydir" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kamalak'tan Asiltürk'e Net Cevap