Mustafa Kemal-Dimitrina Kovaçeva Aşkı Film Oluyor

TAKİP ET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik aşkı Dimitrina Kovaçeva ile hikayesi sinemaya uyarlanacak.

Türkiye'nin Halaskârı, Cumhuriyet'in Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sofya günlerinde Dimitrina Kovaçeva ile yaşadıklarını konu eden bir film yapılacağı bildirildi.

"Dilberay" filminin yapımcısının da yapımcıları arasında olacağı belirtilen filmin 2023 yılının Ekim ayında vizyona gireceği belirtiliyor.

Büyük Atatürk, gençlik yıllarında Sofya'da Askeri Ataşe olarak görev yapmıştı. 30'lu yaşlarında olan Mustafa Kemal, Bulgar General Stilyan Kovaçev'in kızı Dimitrina ile tanışmış ve birbirlerine aşık olmuşlardı.

"Dimitrina"

Yeniçağ'da yer alan habere göre genç Mustafa Kemal, Kovaçeva'yla tanışmasının üzerinden çok zaman geçmeden evlilik teklif etmiş, ancak evlilik asla gerçekleşmemişti. Atatürk'ün "Bir kız sevdim ataşeyken vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya'da" dediği aşkını konu edinen "Dimitrina" filminin 27 Ekim 2023'te vizyona gireceği bildirildi.

Filme ilişkin konuşan Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, "İlk filmimiz Dilberay ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

atatürk mustafa kemal dimitrina kovaçeva fikri harika prodüksiyon Özgür Tari film oluyor sinemaya uyarlanıyor