Mustafa Sarıgül Cumhur İttifakı'na Açık Kapı Bıraktı

TAKİP ET

Yeni Parti kuran Mustafa Sarıgül, İsmail Saymaz ile yaptığı röportajda 'Cumhur İttifakı'na katılacak mısınız' sorusuna yuvarlak cevap vererek açık kapı bıraktı.

Geçen sene 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkan adayı olmak için katıldığı DSP'den ayrılarak, liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştirmek için yola çıkan Mustafa Sarıgül, Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Sarıgül, Saymaz'a TDH'nin kurucular kurulu yarın kendisinin başkanlığında toplanarak, haritasını belirleyeceğini ve ardından yedi bölgeyi gezerek mitingler yapacağını söyledi.

Sarıgül gazeteci Saymaz'ın "Gürsel Tekin, Cumhur İttifakı'na katılacağınızı iddia ediyor. Ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Mustafa Sarıgül'ün kişisel görüşleri olmaz, TDH'nin görüşleri olur. Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız" ifadeleriyle ittifaka açık kapı bırakarak cevap verdi.

Saymaz ve Sarıgül'ün diyaloğunun ittifak iddiaları ile alakalı kısmının tamamı şu şekilde:

'Gürsel Tekin, Cumhur İttifakı'na katılacağınızı iddia ediyor. Ne diyorsunuz'

"Mustafa Sarıgül'ün kişisel görüşleri olmaz, TDH'nin görüşleri olur. Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız."

'Cumhur İttifakı ile yakınlığınız var mı'

"Hiçbir ittifakla yakınlığımız yok. Hangi ittifakın ne zaman yapılacağına partimizin kurulları karar verecek."

'Kapalı değilsiniz'

"Biz bu konuların konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Çok ayıp. Şu an bunu konuşacak noktada değiliz. Ayrıca iktidar iyi şeyler yapmış olsa parti kurmamıza gerek yok ki. Parti niye kuruyoruz o zaman, iktidar çok iyi şeyler yapıyorsa? Böyle bir şey yok! Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, dış politikasının doğru olmadığını, ekonomik sıkıntıların yoğunlaştığını, giderek yalnızlaştığını ve evrensel hukuktan uzaklaştığını gördüğümüz için siyasal hareket kuruyoruz."

'Muharrem İnce ile temasınız var mı'

"Biz çok farklı bir hareketiz. Türkiye'yi değiştirmeye, dönüştürmeye geliyoruz. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Dar bir hareket değiliz. Muhteşem bir çalışma yapacağız."

■ Neden CHP'de şansınızı denemediniz?

CHP ile görüşlerimiz son derece farklı. CHP'de ilerleyen bir yapı yok. Partimizin tüzüğü açıklandığı zaman farklılıkları göreceksiniz ve bize hak vereceksiniz. Tüzüğümüz olağanüstü farklı ve herkesin ders alacağı bir tüzük. Türkiye'nin en demokratik partisi gelecek.

cumhur ittifakı ismail saymaz mustafa sarıgül dspden ayrıldı şişli belediye başkanlığna aday olmuştu gürsel tekinin iddiaları cumhur ittifakına açık kapı bıraktı ittifaka kapalı değiliz dedi tdh türkiye değişim harek