Mustafa Sarıgül Genel Af Çağrısı Yaptı

TAKİP ET

TDP lideri Mustafa Sarıgül genel af çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde yaptığı açıklamada genel af çağrısı yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "271 bin kapasiteli cezaevlerinde 314 bin kişi bulunuyor. 7 kişilik koğuşlarda 30-40 kişi kalınıyor" demişti.

"Bugün buradan bütün siyasi partilere bir kez daha çağrıda bulunuyorum; gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da 'toplumsal barış affı' olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım. Osmaniye Cezaevi önünden Türkiye'min vicdanına sesleniyorum. 'Affet Türkiye!' diyorum. Anaların hasretini dindirmek için affet, çocukları sevindirmek için affet, haksızlığa uğramışlar için affet, geçmişi geride bırakmak için affet, dünün yaralarını kapatmak için affet" açıklaması yapan Mustafa Sarıgül, bugün yaptığı paylaşımda af çağrısını yineledi.

"Affet Türkiye'm" etiketiyle yayımladığı videoda Sarıgül, bir gencin "Başkanım af çıkacak mı?" sorusuna "Devletimiz büyüktür, devletimiz şefkatlidir. Devletimiz inşallah affedecektir. Affet Türkiye'm diyorum. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün partileri 'Affet Türkiye'me' davet ediyorum. Affet güzel Türkiye'm, şefkatli Türkiye'm, affet Türkiye'm" ifadelerini kullandı.

mustafa sarıgül genel af çağrısı yaptı