Mustafa Şen AKP'nin Anketini Açıkladı

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, kendi yaptıkları anketin sonucunu paylaştı.

Birçok ankette AKP'nin oylarında sert bir düşüş görülürken AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, kendi yaptıkları anketin sonucunu paylaştı.

Mustafa Şen'in açıkladığı anket sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı yüzde 38,5 seviyesinde iken CHP ise yüzde 25,3 seviyesinde.

Bunun yanında İYİ Parti yüzde 12,1, MHP yüzde 9,9 ve HDP ise yüzde 9,2. Ayrıca söz konusu ankette yeni kurulan DEVA Partisi'nin yüzde 1,7, Gelecek Partisi'nin yüzde 1,1, Saadet Partisi'nin ise yüzde 0,7 seviyesinde olduğu belirtildi.

Bu durumda Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 48,7 gibi bir orana ulaşıyor.

MAK Anketi

Kısa süre önce MAK Danışmanlık tarafından yayımlanan anketin sonuçlarına göre ise vatandaşlara yöneltilen "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre AKP'nin oy oranı yüzde 30'a kadar inerken CHP'nin oylarının yüzde 23,5 seviyesinde olduğu, İYİ Parti'nin oylarının yüzde 14,7 seviyesine kadar yükseldiği, bunun yanında HDP'nin yüzde 9, MHP'nin yüzde 8, DEVA Partisi'nin yüzde 2,7, Gelecek Partisi'nin yüzde 2,6 oranında olduğu görülmüştü.

Anketi açıklayan Mehmet Ali Kulat AKP'deki erimenin sürdüğünü, AKP'den kopan her dört seçmenden ikisinin İYİ Parti, birinin DEVA, diğerinin ise Gelecek Partisi'ne gittiğini söylemişti.

Mustafa Şen AKP'nin Anketini Açıkladı akp yüzde 38 5 chp iyi parti mhp hdp cumhur ittifakı anket araştırma siyasi parti bu pazar seçim olsa