Mustafa Şentop: Başörtü Düzenlemesinin Referanduma Sunulmasına Gerek Yok

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi için konunun Meclis çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin çözümü için Meclis'in çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyledi. Şentop, "Esas olan meselenin çözümüdür. Meclis çatısı altında çözülmesi herkesi memnun edecektir. Tekrar bunun referanduma sunulmasına gerek yok" diye konuştu.

AKP'li TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olma konusunda hukuki bir engel olmadığını ve Anayasa'nın 101. maddesinin değiştirilerek Cumhurbaşkanı'nın iki kez seçilebileceğini açıkladı. Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olması konusunda herhangi bir hukuki engel yok, bu çok açık" dedi.

Şentop, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği çağrısına cevap verdi. Şentop, TBMM üyelerinin görevleri süresince yasal çalışma yapma yetkisinin bulunduğunu hatırlattı. Ancak, anayasa değişikliği müzakerelerinin zaman alabileceğini ve 400 üzeri oyla yapılabileceğini belirtti. Bu nedenle, yasama yılı içerisinde bu tür bir değişikliğin gerçekleşmesinin kolay olmayacağını söyledi.

"Referanduma gitmeden bir başörtüsü değişikliğini anayasa bazında mümkün görüyor musunuz?" sorusuna Şentop, "Ben mümkün görüyorum. 400'ün üzerinde bir oyla TBMM'de böyle bir değişiklik geçebilir" yanıtını verdi. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başörtüsüyle ilgili bir soru üzerine, Meclis'te başörtüsüyle ilgili bir gündem olmadığını ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili hukuki düzenleme önerisiyle konunun gündeme geldiğini söyledi. Şentop, bu meseleyle ilgili bir ittifakın var olduğuna dikkat çekerek, "Sorunun kalıcı olarak çözülmesi yönünde bir ittifak var. Sorunun kanunla çözülmesi için daha önce bir kanun çıkartıldı ancak Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi iptal etti" diye konuştu.

 

mustafa şentop TBMM başörtüsü kemal kılıçdaroğlu