Mustafa Şentop'tan Dr. Sadık Ahmet Mesajı

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet'i Anma Programı'na bir video mesaj yollayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Sadık Ahmet, Batı Trakyalı Türklerin kazandığı toplu hakları, bireysel haklara indirgemeye çalışan zalimlere karşı meydan okuyan bir yiğitti" dedi.

"Batı Trakya Türklerinin medârı iftiharı Sadık Ahmet, Yunan parlamentosuna gönderilen ilk Türk milletvekili olarak; Batı Trakya Türklerinin insan hakları ve demokrasi sorunlarını bütün uluslararası platformlarda en yüksek sesle haykırmış çok önemli bir siyasetçiydi" diyen Şentop, şu ifadeleri kullandı:

“Sadık Ahmet’i, Batı Trakya'daki Türklerin haklarını koruyan Lozan Barış Anlaşması'nın 72’inci yılında, 24 Temmuz 1995'te henüz 48 yaşındayken öldürdüğünü zannedenler, Dışişleri Bakanlığımıza her gelen resmi mektuba 'Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Ankara' adresiyle onun adını ve davasını nakşettirdiğimizi bilsinler!" 

Batı Trakya Türklerinin Unutulmaz Lideri: Dr. Sadık Ahmet

dr. sadık ahmet mustafa şentop batı trakya türkleri tbmm