Mustafa Şentop'tan '128 Milyar Dolar Nerede?' Sorusuna Ret: 'Başka Bir Kaynaktan Kolayca Öğrenilebilir'

TAKİP ET

Önergede 'Türkiye'deki altın ve döviz rezervlerini saklamak ve yönetmekle görevli olan kurum Merkez Bankası yaklaşık 128 milyar dolarlık rezervinin satışının iddiaları mevcuttur' diyen Tanrıkulu, Bakan Elvan'a bu tutarın akıbetiyle ilgili toplam 29 soru sordu. Şentop'tan ise önergeye ret yanıtı geldi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun, 128 milyar doların akıbeti ile ilgili verdiği soru önergesi, Meclis Başkanı AKP’li Mustafa Şentop tarafından, “Sorulamayacak konular ve başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olan konular” gerekçeleriyle reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Merkez Bankası’nın akıbeti bilinmeyen 128 milyar dolarlık rezerv ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Önergede “Türkiye’deki altın ve döviz rezervlerini saklamak ve yönetmekle görevli olan kurum Merkez Bankası yaklaşık 128 milyar dolarlık rezervinin satışının iddiaları mevcuttur” diyen Tanrıkulu, Bakan Elvan’a bu tutarın akıbetiyle ilgili toplam 29 soru sordu.

'Başka Bir Kaynaktan Kolayca Öğrenilmesi Mümkün'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’na gönderilen yazıda ise TBMM İçtüzüğü’nün, “Sorulamayacak konular” başlıklı 97. maddesi ve “başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olan konular” hükümleri hatırlatılarak, soruların işleme konulmadığı belirtildi.

128 milyar dolar mustafa şentop sezgin tanrıkılu merkez bankası lütfü elvan