Mustafa Varank: Enflasyondaki Sıkıntıların Farkındayız

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "enflasyondaki sıkıntıların farkında olduklarını" söyledi.

Mart ayında yıllık enflasyon TÜİK tarafından yüzde 61,14, ENAGrup tarafından yüzde 142,63 olarak açıklamıştı.

TÜİK Mart Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı: Yükseliş Sürüyor


Giderek yükselen enflasyona ilişkin açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sosyal devlet anlayışını bu ülkeye kazandırmış bir iktidar olarak tabi ki sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sıkıntısını gidermek için elimizden gelen ne varsa bunu yapmak için gayret gösteriyoruz. Bunu lafla değil icraatla yapıyoruz. Özellikle enflasyondaki sıkıntıların farkındayız" dedi.

Enflasyonun çoğunlukla yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Bakan Varank, "Geçen yıl 55 milyar Dolar enerji faturası ödedik. Doğalgaza, petrole para ödedik neden? Burada vatandaşlarımız onları kullanabilsin diye. Bu sene enerji faturamız 85 milyar dolara çıkacak. Bunun yanında Emtia fiyatlarında çok büyük oynaklıklar var. Bunları vatandaşlarımıza her ne kadar en düşük seviyede yansıtmaya çalışsak da maalesef biz de etkileniyoruz" diye konuştu.

"Allah’ın izniyle bunlarında üstesinden geleceğiz. Yaz aylarının gelmesiyle fiyatlardaki bu oynaklığın yavaş yavaş dengelendiğini göreceğiz. Çok daha güzel bir ülkeye inşallah hep birlikte kavuşacağız" diyen Varank, "Bize güvenmeye devam edin. Sayın cumhurbaşkanımıza güvenmeye devam edin. Katma değerli üretimle ülkemizi en büyük 10 ekonomiden bir tanesi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Varank, 2015 yılında dünyanın en büyük 16. ekonomisi olan Türkiye'nin bu yıl 21. sıraya gerilediğini unuttu.

sanayi ve teknoloji bakanı mustafa varank bakan enflasyondaki sıkıntıların farkındayız