Mustafa Varank, Fiziksel Özelliklerine Göre Viking Olabileceğini İddia Etti

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, gençlerin "Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?" sorusuna karşılık "Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihî gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum" diyerek yanıt verdi.

Z kuşağını yitiren AKP, son çırpınışlarıyla gençlerin gözünden iyiden iyiye düşerken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan medet umdu. Varank, AKP'nin "yaratıcılığının" adeta bir nişanesi olarak "10 Soru 10 Cevap" adıyla partinin sosyal medya hesabında düzenlenen etkinliğin ilk konuğu oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter hesabından paylaştığı iletide "10 Soru 10 Cevap etkinliğimizde bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, kendisine, ailesine, hayata ve Türkiye'ye dair vatandaşlarımızdan gelen soruları yanıtladı" ifadelerini kullanarak söz konusu etkinliği duyurdu.

Instagram üzerinden kendisi, ailesi, Bakanlığın faaliyetleri ve Türkiye'ye ilişkin soruları video mesajla yanıtlayan Varank, verdiği esprili (?) cevaplarla izleyenleri türlü düşüncelere gark etti.

DOĞAYLA BAŞ BAŞA KALMAYI SEVEN SANAYİ BAKANIMIZ

Varank, "Şahsi arabanız var mı, varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediğiniz bir parça var mı?" sorusu üzerine, şahsî araba olarak bir pikap kullandığını söyledi.

Varank, "Çünkü fırsat bulabilirsem doğayla baş başa kalmayı çok seviyorum. Arabada, ailemizin en küçük üyesi İlhan Yahya Varank hangi parçayı dinlemek istiyorsa o parça çalınıyor" dedi.

SORULAR ÖNCEDEN BELLİ MİYDİ?

Ankara-İstanbul hızlı trenini mi yoksa Türkiye'nin Otomobili'ni (TOGG) mi tercih edeceğinin sorulması üzerine Varank, "Elbette TOGG ile seyahat... TOGG, özellikleriyle, menziliyle gerçekten başarılı bir araç olacak. Aynı zamanda Ankara-İstanbul arasında Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyla birlikte kara yolu seyahati çok daha güvenli, konforlu ve hızlı bir hale geldi, onun için TOGG" cevabını verdi.

KAFA DAĞITMAK İÇİN KAFA TOPU OYNUYOR

Varank, bilgisayar oyunlarından PUBG veya CS:GO tercihine yönelik soru üzerine de uzun uzun bu oyunları oynayacak vaktinin olmadığını ancak zaman zaman kafa dağıtmak için "Kafa Topu" oyununu oynadığını dile getirdi.

OBURİKS

"Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?" sorusu üzerine, Vikingler ya da Varangianlar meselesine DNA testi de dâhil olmak üzere kafa yorduğunu anlatan Varank, "Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihî gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum" diyerek iddialı bir cevap verdi.

Mustafa Varank Vikingler Viking Varangian Varangiyan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Oburiks Obelix hopdediks TOGG PUBG CS:GO Kafa Topu