Müşterinin Bacaklarına Dokunarak Mastürbasyon Yapan Çalışan Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Antalya'da müşteri B.A.'nın bacaklarına dokunarak mastürbasyon yapan otel çalışanı E.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

31 Ağustos'ta meydana gelen olayda, B.A. isimli iç mimar kadın, Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi'ndeki otele yerleşti. Gece uyuduğu sırada birisinin kendisine dokunduğunu fark eden B.A., gözlerini açtığında otel görevlisi E.A.'nın bacaklarına dokunduğunu gördü. Bunun üzerine polise giden B.A., E.A.'dan cinsel saldırı, resepsiyon görevlisi ve otel sahibinden de gerekli güvenliği sağlamadıkları iddiasıyla şikayetçi oldu ancak E.A. suçlamaları reddetti.

Cinsel saldırıda bulunmadığını öne süren E.A., ''Odasının kapısından geçtiğim sırada yardım istediğini sandım. Bu yüzden sürgülü balkon kapısından içeriye girdim. Gözleri kapalıydı. İyi olduğunu anlamak için iki elimle dizine dokundum'' şeklinde ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. 

''Hırsızlık Yapsaydı Kesinlikle Tutuklanırdı''

Mağdur B.A.'nın avukatı Ezgi Sil Orhun, ''Gece yarısı otel çalışanı, müvekkilim uyuduğu sırada bahçe kapısından sinsice içeriye giriyor. Hatta emekleyerek, kendisini göstermemeye çalışarak giriyor. İçeride yaklaşık 20 dakika kalıp dışarı çıkıyor. İlk girişte müvekkilime dokunmuyor ve onu uyandırmıyor. Sabaha karşı 05.30 sıralarında tekrar odaya giriyor. Bu kez müvekkilimin bacak ve kasık bölgelerine dokunarak mastürbasyon yapıyor. Müvekkilim uyanıyor ve bu kişiyi bağırarak yaka paça ittirerek dışarıya çıkartıyor. Tüm bu yaşananlar kamera kayıtları ile sabit. Savcılık detaylı bir soruşturma yapıyor ve şüpheliyi tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderiyor. Ancak Sulh ceza hakimliği yasalara aykırı bir şekilde bu kişiyi serbest bırakıyor'' dedi.

Orhun, olayın cinsel saldırı değil de hırsızlık olması durumunda E.A.'nın hapis cezası alacağından emin olduğunu belirterek, ''Artık otellerde güvenli bir şekilde kalamayacak mıyız? Kadınlar olarak bundan şüphe eder hale geldik. Ayrıca şuna da dikkat çekmek istiyorum; bu kişi gece yarısı taciz değil de hırsızlık amacıyla odasına girip telefonunu almış olsaydı, kesinlikle tutuklanırdı. Uygulamada bunları biliyoruz. Ancak çok daha ağır bir suç olan müvekkilimin vücut dokunulmazlığını ihlal eden bu kişinin tutuklanmamasını hukuken kimse açıklayamaz. Bu tamamen hukuka aykırı bir karardır. Müvekkilim işi gereği artık otellerde kalamıyor. Psikolojisi inanılmaz bir şekilde bozulmuş durumda. Böyle hukuksuz uygulamalardan failler, cesaret buluyor. Yasalarımız yeterince caydırıcı ancak uygulaması çok ataerkil bir şekilde yapıldığı için uygulanmıyor'' şeklinde konuştu.

antalya otel müşteri muratpaşa mastürbasyon bacak serbest