Mutasyonlu Virüsün Belirtileri ve Sıklığı Açıklandı

TAKİP ET

Mutasyona uğrayan Çin virüsüne yakalananlarda en çok görülen semptomlar bilim insanların yaptığı araştırma sonucu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, mutasyonun virüs semptomlarının sıklığını arttırıyor.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), Oxford Üniversitesi ve Manchester Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, 60’dan fazla ülkeye yayılan mutasyona uğrayan virüs ile enfekte olanlarda sıklıkla görülen semptomları ortaya koydu.

Çalışmada, öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı ve kas ağrısının mutant virüsle enfekte olanlarda daha yaygın görüldüğü açıklandı. İngiltere'deki 6 bin kişilik rastgele bir örneklemden alınan pozitif testlere dayanan sonuçlarda, aynı zamanda tat ve koku kaybının virüsün yeni formuna sahip olanları etkileme olasılığının daha düşük olduğu görüldü.

Yeni varyantla enfekte olan yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir grupta hastaların; % 35’i öksürük, % 32'si yorgunluk, % 25'i kas ağrısı, % 21,8'si boğaz ağrısı, % 16’sı tat kaybı, % 15’i koku kaybı yaşadığı bildirildi.

Eski varyantla enfekte olan 2 bin 500 kişilik bir gruptaki hastaların ise; % 28'i öksürük, % 29'u yorgunluk, % 21'i kas ağrısı, % 19'u boğaz ağrısı % 18’i tat ve koku kaybı semptomu yaşadığı gözlenmişti.

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra