Mütercimler: Kazakistan Meselesinde Dış Güçler Falan Yok

TAKİP ET

Dr. Erol Mütercimler, Kazakistan'da gerçekleştirilen protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Resmi YouTube kanalında yayımladığı videoda HDP'li Semra Güzel'in Kürtçü teröristle verdiği samimi pozlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dr. Erol Mütercimler, Kazakistan'daki protestolara değindi.

"Kazakistan'da ne oldu? O sorunun yanıtını vereyim: Artık iş yüzde 99 aydınlandı. Dış güçler falan yok, onu unutun. Yok öyle bir şey.

Olan şu, Kazakistan'ın şu anda tutuklanmış olan istihbarat teşkilatının başındaki Masimov'un yapmış olduğu, planladığı, programladığı bir eylem. Tokayev'in yerine Nazarbayev tarafından kendisinin Cumhurbaşkanı olarak oturtulmasını istiyormuş, oradaki gazetecilerle dün konuştum öğrendim.

Bu adam yaklaşık 6 aydır bunu planlıyor. Oradaki halka dağıtılan silahlar oradaki istihbarat örgütünden gidiyor. Yurt dışından gelmiş olan o kafa kesen alçak dinciler var ya, bunları da ülkeye sokan bu adam. İstihbarat olmasa onlar nasıl girecekler oraya? Dolayısıyla buradaki ana mesele bu. O provokatörler, dış güçler meselesi büyük bir balon.

Nitekim bütün dünyaya da rezil olunan bir durumu yaşadılar. Orada provokatör diye tutuklayıp, adamı dövmüş mövmüş kameralar karşısına çıkartıp konuşturmuşlar, o da 'Birkaç yüz dolar alıp ben bunu yaptım' diyor. Adam kim çıktı biliyor musunuz? Kırgızistanlı şarkıcılarından birisi çıktı. 3-4 kişi daha varmış Kırgızistan'dan gelen, şanssızlık.

Bu dış güçler meselesi, bunu kullandığınız zaman işler saçma sapan yerlere gidiyor. Bu demek değildir ki ülkeleri karıştırmak isteyen istihbarat örgütü yok, devletler yok. Bütün tarih boyunca oldu, biz bundan çok çektik. Bu ayrı bir şey, bu anlattığım husus ayrı bir konu."

 

Ruslar Kazak Protestocularla İlgili Kara Propagandaya Başladı


Kanlı Ocak: Kazakistan'da Son Durum Ne?


Tokayev, Nazarbayev'i Adım Adım Kazakistan'dan Siliyor: Nur Bank'ın 'Nur'u Gitti

erol mütercimler kazakistan masimov tokayev dış güçler