Mütercimler: Kemal Bey Aday Olursa Tayyip Bey Yüzde 55'le Seçimi Alır

TAKİP ET

Erol Mütercimler, Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçimin kaybedileceğini söyledi.

Dr. Erol Mütercimler resmi YouTube kanalında yayımladığı videoda Millet İttifakı'nın adayının kim olması gerektiğine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"3 tane güçlü aday görülüyor şu anda. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş. Bunlar içerisinde Kemal Bey'in aday gösterilmemesi en doğru olandır. 

Söyleyeyim size: Kemal Bey ile Tayyip Bey'i yarışa sokun, Tayyip Bey yüzde 55 ile seçimi alır. Ekrem Bey ve Mansur Bey güçlü gözüküyor ama Ekrem Bey ile ilgili bir şey söyleyeyim: Bakın yaşı genç. Ekrem Bey'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasından vazgeçmesi, aday olmadığını söylemesi gerekir.

Bence doğru strateji şudur, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP'de kalmalıdır. Çünkü bu dönem de kaçırırsanız bir daha gider. Devlet Bey bir şey söyledi. 'Buradaki araştırmalar yetmez, İBB Başkanı'nın görevinden alınması şarttır.' 

Ekrem Bey için doğru olan bir dönem daha belediye başkanı olmasıdır. Bir dönem daha belediye başkanı olsun, İstanbul bir başka şehir olsun. Sonra CHP'nin genel başkanı olarak siyasal sistem değiştiğinde güçlü Başbakan olsun. Yaşı da ilerleyecektir bir süre sonra Cumhurreisliğine sonra gelir.

Doğru aday kim diye sorarsanız, şu anda doğru aday Mansur Yavaş Bey'dir." 

chp erol mütercimler kemal kılıçdaroğlu tayyip erdoğan seçim aday