Mütercimler: Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanı Yaptırdı

TAKİP ET

Erol Mütercimler, "Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanı yaptırdı" iddiasında bulundu.

Dr. Erol Mütercimler, resmi YouTube hesabında yayımladığı "Süleyman Soylu Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanı yaptırdı" başlıklı videoda Abdülhamit Gül'ün Sedef Kabaş'ın tutuklanması öncesinde açıklama yaparak yargıyı etkilemesinin kariyerindeki en olumsuz iz olarak kalacağını söyledi.

16 Nisan 2017'de yapılan halkoylaması ile kabul edilen ve 10 Temmuz 2018'de geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ya da Türk Tipi Başkanlık Sistemi ile yeni hükümetin kurulmasının üzerinden geçen 3 buçuk yılda "Cumhurbaşkanlığı kabinesine bakan dayanmadı" diyen Mütercimler, "Toplam 7 bakan değişti Abdülhamit Gül'le birlikte. Yalnızca Bakan değil. Tayyip Bey işleyişten o kadar şikayetçi oldu ki 3 Maliye Bakanı değişti, 4 Merkez Bankası Başkanı değişti, 5 TÜİK Başkanı değişti" diye konuştu.

"Yargıda Pelikan Grubu Gül'ün Görevden Alınmasında Etkili"

Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Süleyman Soylu, MHP ve Devlet Bahçeli, Berat Albayrak ve Adliye'de "İstanbul Grubu" ya da "bir kuş adıyla ifade edilen grubun" (Pelikan), ayrıca ufukta görülen seçimin Abdülhamit Gül'ün görevden alınmasında etkili olduğunu belirten Mütercimler, bazı bakanların yargıya müdahale etme girişimlerini işaret etti ve istifanın 24 Ocak'ta sunulduğunu duyduğunu aktardı.

MHP'nin desteklediği Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül arasında uzun süredir husumet bulunduğunu belirten Mütercimler, "Zaten Soylu'nun uygulamaları ciddi biçimde herkesi rahatsız ediyor, muhalefeti de iktidarı da. Soylu'dan memnun olan Tayyip Bey'in kendisi ve MHP." dedi.

"Yargıda İstanbul (Pelikan) Grubu"

"Yargıda 'İstanbul Grubu' diye bilinen cemaatçi bir yapı, kendi başına hareket ediyor diye sürekli bir kuşku her zaman için konuşuluyor idi" diyen Mütercimler, "Şimdi Abdülhamit Gül Bey'in istifasıyla bu grup daha rahat edebilecek. Az evvel ifade edebileceğim bir kuş ismiyle adlandırılan bir grubun da çok ciddi bir aktör olarak yer alacağını göreceğiz. Uzun sözün kısası rahat hareket edecekler" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun MOBESE Görüntüleri

Mütercimler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifşa edilen MOBESE görüntülerine ilişkin Abdülhamit Gül'ün "FETÖ zihniyetinin dijital kumpaslar kurduğunun unutulmaması gerektiğini belirtiyorum. Hukuk devletinde haysiyet cellatlığı olmaz. İtibar suikastı olmaz. Hukuk buna izin vermez" sözlerinden Soylu'nun rahatsız olduğunu belirtti.

erol mütercimler süleyman soylu berat albayrak abdülhamit gül bekir bozdağ pelikan grubu adalet bakanı Recep Tayyip Erdoğan